Wat er van onder de naaimachine rolde: verjaardagscadeautjes voor het lief.

Het lief was jarig afgelopen donderdag. Ik was die dag op Pukkelpop met zus, dus het vieren werd een dagje uitgesteld. Niet dat hij dat erg vond. Het lief is niet zo into in de belangstelling staan (dat leerde ik vorige jaar nog maar eens toen ik hem moest beloven om nooit meer een verrassingsfeestje te organiseren voor hem). Geen verrassingsfeestjes dus, maar dan wel verrassende cadeautjes. En zoals altijd het liefst zelfgemaakte cadeautjes. En zeker voor hem, vermits hij superenthousiast is over mijn naai-hobby en me hier altijd in gesteund en mee geholpen heeft.

Maar wat naai je nu in godsnaam voor een man? Met Kerstmis maakte ik hem een dekentje met een leuk gitaarstofje. En eigenlijk was dat meer uit eigenbelang zodat hij niet steeds meer mijn warme, zachte dekentje zou pikken als we 's avonds in de zetel zitten. Maar dan wist ik het! Er was iets dat hij me al een aantal keer had gevraagd om te maken: een hoodie met rits. Gewoon, heel simpel en in het zwart waren zijn andere eisen. (kleren shoppen met het lief is niet altijd een pretje, want alles moet zo gewoon en simpel mogelijk zijn en daar doen klerenwinkels blijkbaar niet aan mee)


Tijdens een workshop raadde An van de Paspelpoezen me aan om eens te kijken op de website van Farbenmix, want volgens haar hadden zij wel een passend patroon mét een Nederlandstalige tutorial. En inderdaad, ik vond er het Ferhman-patroon. Het werd besteld en amper 2 dagen later zat het al in mijn brievenbus: patroon, tutorial en patroonpapier. De trui biedt veel mogelijkheden en combinaties, maar ik hield rekening met het verzoek van het lief en koos voor een capuchon en kangoeroezakken.

Het is het 1e kledingstuk voor mannen dat ik naaide dus ik besloot voor een niet te dure stof te gaan. Als het niet lukte was het niet zo erg en als het wel lukte, kon ik nog een 2e versie maken in een betere kwaliteit van stof. Ik bestelde bij Rijstextiles zwarte joggingsstof en een deelbare rits. Voor de maten baseerde ik me op de tabel met afmetingen van het afgewerkte kledingstuk en op een hoodie die het lief vaak draagt (ajah, want ik kon hem niet opmeten zonder mezelf te verraden).

En ik ben echt fan van het patroon! Dankzij de overlock van Gaëtane (nog eens bedankt daarvoor meid!) stond de trui verbazend snel in elkaar. Alleen met de capuchon had ik wat problemen en daar kwam het tornmesje aan te pas. Hoewel de trui volledig is afgewerkt met de overlock, besloot ik de halslijn binnenin nog verder af te werken met bias (een ideetje dat ik leende van een een H&M-trui uit zijn klaarkast). Ik ben best tevreden met deze eerste versie, maar hier en daar zitten nog puntjes voor verbetering. Zo zijn de mouwen net ietsje te kort en is de rits niet helemaal perfect. Maar het lief is enthousiast en dat is voor mij genoeg.



Een aan-foto dat zit er niet echt in. Foto's nemen voor mijn blog is 1 ding, er zelf op staan dat vond het lief nog iets anders.

Naast zijn hoodie kreeg hij ook een zelfgemaakte toilettas cadeau omdat hij binnenkort samen met een vriend gaat liften. Ze nemen niet veel bagage mee, dus het moest een compacte versie zijn en dat had hij nog niet. Ik tekende zelf een patroon (hierover later nog meer, het heeft nog wat finetuning nodig) en koos voor zwart nepleer en een zwarte katoenen voering, want vond dat best wel stoer en stijlvol. Het patroon viel in realiteit wat anders uit dan in mijn hoofd en er werd wat geprutst. De toilettas stond iets minder snel in elkaar dan gepland en is ietsje minder perfect dan ik in mijn hoofd had, maar dat zijn details waar het lief niet op let.




De toilettas vulde ik op met allerlei mini's die ik in Berlijn in de DM kocht. Vooral de handgel en ontsmettingsdoekjes lijken me wel handig gezien hun geplande kampeerbezigheden en dergelijke. Ik stopte ook nog een cadeaubon van de Decathlon in het tasje, want er zijn toch nog een aantal spullen die hij moest aankopen voor te reizen. Ik kocht ook nog een mini-EHBO setje voor het geval dat ze aangevallen worden door wilde dieren ofzo.





Het werd dus een praktisch cadeau volledig op maat van het lief.

Wat naaien jullie zoal voor mannen? Hebben jullie hubbies zelf verzoeken of zijn ze niet zo een fan van handmade? 

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

  1. Das heel graag gedaan!! Hij is super mooi! En goed dat de maat goed is eh ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx :) en ja inderdaad, heb echt gestresst tot hij hem kon passen. De volgende keer de mouwen langer tekenen en boordstof gebruiken voor de mouwen ipv de sweaterstof en hij is perfect :)

      Verwijderen
  2. Leuk, zo'n cadeau helemaal op maat van het lief. Mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een super origineel pakketje heb je genaaid en in elkaar gestoken.Hier geen man in huis om voor te naaien en zoonlief van 13 kan het niet zo vinden met zelf gemaakte spullen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, 13, geen gemakkelijke leeftijd eh? Maar eens ze ouder worden vinden ze de handgemaakte dingen misschien wel terug tof ;)

      Verwijderen
  4. dat is nu nog eens een idee zeg! Mijn lief verjaart ook deze week, en heb totaal nog geen idee wat ik kon maken, maar bij deze is het vraagstuk opgelost! Bedankt voor de inspiratie, nu nog op zoek naar gepaste stof!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blij dat ik kon helpen!
      Veel succes met het maken van de cadeautjes :)

      Verwijderen
  5. Super! Hier maakte ik al vanalles, de weekendtas was toch wel een echt succes en wordt vaak gebruikt. Ook truien en shorts werden al gemaakt. Nu aan eenh hemd bezig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook leuke ideetjes, al denk ik dat het lief hier kieskeuriger is dan die van jou ;) Zijn volgende verzoek is een jeansbroek (oooh help!) :p

      Verwijderen
  6. Tof!!! Zo'n toilettas is ook wel een goede idee, die van mijn man is eigenlijk ook wel aan vervanging toe...

    Ik heb de joggingbroek uit LMV gemaakt voor vaderdag (in een megabelachelijk superdad-stofje, dus de volgende keer in een leuke sweatstof)... Hij vraagt nu ook eens een hemd voor hem te maken na alle hemdjes die ik voor mijn zoontje maak.. .en zelf wil ik hem ook wel eens een hoodie maken... Dus eigenlijk genoeg mogelijkheden, maar ik zal toch vooral voor Giel en mezelf blijven naaien, nah :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow, zo 'n leuke dingen allemaal.
      (Maar stiekem is naaien voor jezelf toch nog altijd het leukst :p)

      Verwijderen
  7. Mijn man heeft een hoodie en een held besteld. Voor de hoodie heb ik de omni tempore van Sofilantjes besteld. Ben benieuwd. Voor het hemd nog geen patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben benieuwd naar jouw hoodie :)
      Vond het zelf wel leuk om te maken, ik ga denk ik voor mezelf ook eens op zoek gaan naar een patroon voor eentje.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten