Geef om haar

Misschien zag je het vandaag al op mijn Instagram-story of misschien ook niet: ik ging vandaag naar de kapper. Euh ja, en so what? Ga je nu beginnen beauty-bloggen Stephanie? Nee dat ga ik niet doen. Maar ik heb wel een heel goede reden om over mijn kappersbezoek te schrijven.

Ik neem jullie even mee naar eind 2015, de periode van mijn burnout. Ik was toe aan verandering. Dus besloot ik mijn haar te knippen. En met knippen bedoelde ik drastisch knippen. Ik had toen haar tot op mijn poep. Ik had altijd al lang haar gehad. Buiten in mijn puberjaren had ik er niet met kleuringen op gezeten en mijn haar was dus vrij gezond.

Daarom besloot ik om mijn haar te doneren aan Think Pink voor hun actie Geef om haar. Daarbij kan je jouw gezonde haar (min. 20 cm) doneren en maken zij pruiken voor mensen die door chemo hun haar kwijt zijn geraakt. Ik doneerde toen 25 cm van mijn haar.En dat deed deugd. Gewoon het idee dat ik op die manier echt iemand een klein beetje kon helpen, vulde mijn hart. Ik besloot toen onmiddellijk mijn haar weer te laten bijgroeien met als enige doel opnieuw te doneren.

Ondertussen zijn we ongeveer een anderhalf jaar verder en was mijn haar bijna weer zo lang als op die eerste foto. Ik zat al enkele maanden te zeggen dat ik naar de kapper ging, maar het kwam er niet van. Maar plots kwam het grote K-woord dicht. Zowel in persoonlijke kring als hier in blogland bleven we niet gespaard.

Twee weken geleden moesten we afscheid nemen van de ontzettend lieve Elke van Elke dag blog. Een topdame die ik mocht leren kennen tijdens de eerste editie van de Femma Blogschool en die me tijdens mijn burnout enkele lieve Messenger-berichtjes stuurde om me een hart onder de riem te steken. Ik was (en ben nog steeds) er heel erg van aangedaan. 

En daarom maakte ik deze week een afspraak bij de kapper. Opnieuw de schaar er in: - 27 cm dit keer. Ik weet dat dit geen remedie is tegen kanker en dat ik nog heel wat andere dingen zou kunnen doen, maar dit voelde juist. Dit voelde echt. Dit voelde zoals mij. En het is zoals de kapster zei: het zijn vaak de kleine gebaren die het doen.Met een superdikke merci aan Kapsalon Maggy in Liedekerke! Voor het knippen, de goede zorgen en het nemen van de foto's. Wisten jullie trouwens dat je GRATIS kan laten wassen, knippen en drogen als je jouw haar doneert aan Think Pink? Wel enkel bij aangesloten kappers, maar die kan je terugvinden op de website www.geefomhaar.be ;)

Wie van jullie doneerde ook al eens haar aan Think Pink? Steunen jullie ook wel eens een goed doel? Op welke manier dan?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Supermooi gebaar! Ik zou het ook willen doen, maar mijn haar is veel te dun en wordt nooit lang genoeg om er 25 cm van te doneren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is minimum 20 geloof ik ;)
   En ja, ik ben gewoon gezegend met haar dat keisnel groeit :p Dus vandaar dat het wel vlot gaat om te doneren. Kan me zeker voorstellen dat dat niet bij iedereen zo is.

   Verwijderen
 2. Knap gedaan! Bij mij ging er in april 22cm af en richting Think Pink.
  Mijn deelneming bij je verlies. Weet dat jouw gebaar - hoe klein ook - altijd wel voor iemand iets uitmaakt ook al is dat nu mss een schrale troost.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga dat binnenkort ook eens doen. Stilaan mijn haar beu, maar ik dacht, kan evengoed nog wel wat langer wachten en genoeg lengte hebben om te doneren. Het is een mooi gebaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik deed het ook twee keer intussen. De eerste keer was het vrij nipt dus de tweede keer spaarde ik tot het zeker lang genoeg was. En er ging 35 centimeter af! Mijn plan is om het over een paar jaar opnieuw te doen.
  Bloed geven mag ik niet omdat mijn adres te fijn zijn, maar mijn haar is gelukkig heel geschikt om te doneren. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waauw fantastisch! Ik ga ook terug sparen nu :)
   Hehe, ik mag ook geen bloed geven omdat mijn ijzerwaarden altijd laag staan. Dus dit is dan toch wel een goed alternatief he ;)

   Verwijderen
 5. Ik plan het ook, maar mijn haar groeit extreem traag... Top van jou !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mijn zus helpt een biergist-supplement om je haar te laten groeien ;) Kan je gewoon bij de Kruidvat kopen.

   Verwijderen
 6. Ik kom net van bij de kapper, ook haar geknipt voor Think Pink. Was even slikken toen ze de staarten knipten en zal terug wennen worden, maar het is voor een heel goed doel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad wennen. Ik waste gisteren mijn haar en het was echt even van WTF, waar is al mijn haar heen :p

   Verwijderen
 7. Mijn twee bloedjes zijn aan het sparen en kunnen binnenkort naar de kapper voor een nieuw zomerkapsel en hun donatie!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten