vrijdag 12 mei 2017

Recept: veggie one pot pasta

One pot pasta, ik zag het al vaak voorbijkomen op Pinterest. Het leek me wel handig: alle ingrediënten in 1 pot en klaar. Afgelopen maandag had ik keiveel zin in pasta en ging ik een heleboel recepten pinnen om dan uiteindelijk zelf eentje te bedenken aan de hand van alles wat ik las. Het werd een veggie pasta maar je kan die heel makkelijk aanpassen aan carnivoren of zelfs vegan gaan.




Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g speltpasta (Ik eet normaal altijd volkoren speltpasta, maar nu had ik enkel nog een pakje witte liggen)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 250 g champignons
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 g verse spinazie
  • 25 g parmezaan
  • 1/2 tl harissa
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl pimenton
  • Zout en peper
  • 2 el olijfolie 
Bereidingswijze:
  1. Snij de ui, paprika en champignons en pers de look.
  2. Verhit de olijfolie en stoof daarin de ui, look, paprika en champignons gedurende een vijftal minuten op een medium stand. Kruid met zout, peper, oregano en pimenton.
  3.  Zet het vuur op de hoogste stand en voeg nu de tomatenblokjes, groentebouillon en harissa toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg de pasta toe. Roer tot de pasta in de pot past en helemaal onder het vocht zit. Zet dan het deksel op de pot en het vuur terug op medium. Laat gedurende 5 minuten koken.
  5. Voeg een handvol spinazie toe en roer om. Herhaal tot alle spinazie in de pasta zit.
  6. Haal de pot van het vuur. Zet een deksel op de pot en laat gedurende een vijftal minuten staan.
  7. Voeg de parmezaan toe en kruid indien nodig bij met zout en peper.
Dinner is served!




Voor een vegan-versie kan je gewoon de parmezaan weglaten. En voor carnivoren kan je blokjes kip of spek toevoegen. 

Wie van jullie maakte ook al eens one pot pasta? En wie heeft er soms nog receptjes voor mij?

Liefs,
Miss Pixie

9 opmerkingen:

  1. Oh! Heerlijk lekker ziet dat eruit! :D Merci meid!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, ziet er superlekker uit! Ik maakte enkele weken geleden die van Madame Zsazsa, maar 'k vond het een beetje eenvoudig qua smaken. Dit recept ga ik zeker eens proberen. Snelle recepten for the win!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik durf een versie maken met Boursin Cuisin, broccoli en gerookte zalm. (en evt. groenten naar keuze toe te voegen). Wordt hier zeer gesmaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt ook niet slecht. Ga ik onthouden!

      Verwijderen
  4. Wat handig zeg, minder vaat! Ik doe dat trouwens ook heel vaak: allerlei recepten bekijken en dan mijn eigen variant bedenken 😊

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, want dat is nu echt een klusje waar ik een hekel aan heb :p

      Verwijderen
  5. Amaai ik zou denken dat die pasta dan niet gaar is?

    BeantwoordenVerwijderen