How I bullet journal: setup meiEen nieuwe maand, dus dat wil zeggen een nieuwe BuJo-setup! Ik denk dat het de voorlaatste maandsetup in mijn Moleskine zal zijn, want hij begint goed vol te raken. Ik hou ervan om te zien hoe lekker dik die wordt. Maar toch ga ik spijt hebben als hij vol is, want vind hem echt zo mooi! Maar anderzijds zijn die andere schriften in de kast me ook aan het roepen om gebruikt te worden, dus ik zal me er wel overzetten.
Ik begon de maand met een eenvoudige banner waarin Hello May staat. Hij is niet 100% naar mijn zin, maar dat krijg je als je half slaperig in de zetel zit de klooien in plek van rustig aan de bureau. Mei is mijn verjaardagsmaand dus het themakleur moest wel roze zijn :) Ik koos voor mijn pastelroze Staedtler Triplus fineliner gecombineerd met een lila fineliner van dezelfde collectie. Die zachte tintjes passen perfect bij de lente. Nu het weer nog ;)
Ik tekende bovenaan mijn pagina's eenvoudige banners om de titels in te schrijven. Simpel, maar ik vind het wel leuk zo.

Vorige maand splitste ik mijn daily habit tracker voor het eerst op in verschillende gebieden en liet ik hem doorlopen over 2 pagina's. Dit werkte veel beter dan hoe ik het voorheen deed, dus deed ik het voor mei opnieuw zo. Ik voegde nog een vakje toe voor Dobby zijn verzorging te tracken. 


Vorige maand voegde ik ook een grattitude log toe aan mijn monthly log, maar ik vergat die keivaak in te vullen. Kleine gelukjes noteren bij mijn dailies werkt beter dus we gaan dat terug doen vanaf nu.

Nog een kleine verandering die ik deed deze maand was het toevoegen van een energietracker naast mijn timetracker. Het idee voor die energietracker haalde ik bij haar. Vorig jaar tekende ik bij mijn dailies batterijtjes die ik dan groen, oranje of rood inkleurde. Ik was daarmee gestopt omdat ik het minder nodig vond om mij energie te tracker. Tot ik midden april een weekje uitviel. Toen bleek dat wel weer nodig en dus werden er in april batterijtjes getekend.

Voor mei koos ik eerder voor een maandoverzicht te verkrijgen van mijn energie. Ik zette die bewust naast mijn timetracker zodat ik bepaalde activiteiten kan linken aan mijn energieniveau. Ik werk opnieuw met de 3 kleuren en ik duid mijn energieniveau aan voor de voormiddag, namiddag en avond. Daarnaast is er nog een kolom waar ik opmerkingen kan in noteren.
Waar mijn dailies de laatste maanden gereduceerd waren tot het noteren van de datum en mijn taken, ben ik sinds de workshops terug begonnen met bannertjes te tekenen. Ik kreeg daar terug zin in door het enthousiasme van mijn workshopdeelnemers.Over de workshop gesproken: ik heb nog 1 plekje vrij voor de Start to journal workshop in Roeselare op 13 mei en nog enkele plekjes voor Aalst op 28 mei. Als je interesse hebt of meer info wilt, kan je mailen naar madebymisspixie@gmail.com :)

En Belgische (en Nederlandse?) BuJo-junkies: hoe ziet jullie mei setup er uit?


Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Ik denk dat ik dit weekend eens ga beginnen aan een vereenvoudigde blog-bujo, om te gebruiken als planner.
  Die rol die je maakte voor je stiftjes is zo leuk! Ik heb de stiftjes ondertussen ook, en ze zijn echt super. Nu nog kunnen kiezen welke kleur ik wil gebruiken (ik denk dat ik per maand één accentkleur zal kiezen).
  Wat ik me nog afvraag: als je boekje vol is, neem je dan een deel van je 'collections' over, want sommige dingen wil je toch altijd bij je hebben? In mijn blog-bujo wil ik ook een lijstje bijhouden met ideeën, boeken die ik wil lezen, ... Mijn schriftje zal wel dik genoeg zijn voor enkele jaren denk ik, maar sommige lijstjes gaan langer mee...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je schrift vol is en je start een nieuw dan ga je idd bepaalde collections migreren naar je nieuw schrift. Bij boeken/series/films neem ik dan enkel die over die nog niet uit zijn. En anderen neem ik volledig over. Zoals bijvoorbeeld mijn moodtracker.

   Verwijderen
 2. Ik zie heel vaak zo'n time trackers passeren, ook vaak bij dailies, maar wat is de bedoeling daar precies van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is om te tracken waar je op dagelijkse basis mee bezig bent. Ik gebruik het vooral omdat ik mijn grenzen wil bewaken en een evenwicht wil bewaren tussen werk, bijberoep en me-time. Ik heb verschillende gebieden van mijn leven een kleur gegeven (bvb pastelblauw is slapen/rusten; pastelroze is bijberoep; oranje is sport; ...) en ik duid dat elke dag aan. Op het einde van de maand heb ik zo een mooi overzichtje en kan ik mijn doelen voor de maand daarop er op afstellen (bvb: meer sporten, meer naaien, vroeger gaan slapen, ...)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten