How I work: een update (2)

Gisteren kon je het eerste deel lezen van de How I work update. Een blogpost waarin ik vertel over hoe ik mijn bijberoep georganiseerd krijg. De originele post schreef ik in 2014 maar sindsdien is er al heel wat veranderd. Dus vandaar speciaal voor 40 dagen bloggen een update.

Wat is je favoriete to do-list manager?

Ik denk dat het antwoord daarop vrij voorspelbaar is zeker? Mijn bullet journal! Ik maak elke dag een to do-list en in drukke periodes werk ik ook met dutch doors en braindumps voor een weekoverzicht. Zoals ik gisteren al zei heb ik een apart bijberoep-BuJo. Daar hou ik vooral dingen bij die lange termijn gericht zijn en maak ik notities. Maar een uitgebreide post hierover volgt nog.
Is er naast je telefoon en computer een gadget waar je niet zonder kan?

Naast mijn telefoon en computer zijn mijn naaimachine, cameo en fototoestel het belangrijkste. Zonder dat zou er van de webshop niet veel in huis komen.

In welke alledaagse bezigheid ben jij beter dan de rest? Wat is geheim?

Dit is onveranderd gebleven: ik heb een goed organisatietalent. Vooral mijn vermogen om te denken aan details waar anderen niet aan denken heeft me al vaak geholpen. Doordat ik hou van lijstjes hou ik ook echt overzicht op alles. En dat is echt wel nodig als je net al mij zo veel verschillende zaken gaande hebt.

Waar luister je naar als je werkt?

Ik gaf dit onlangs al aan in mijn blogpost over ontprikkelen: de tv staat hier vaak aan op de achtergrond. Ik hou niet van stilte. Soms zet ik wel eens de radio op of de Sleepo-app. Daar kan je allerlei geluiden mee afspelen en zelfs mixen maken.

Wat ben je voor de moment aan het lezen?

Ik ben momenteel het boek van Eva Brumagne "Opgeruimd leven" aan het herlezen. De eerste keer las ik het door en nu ga ik aan de slag met fluostift en met alle opdrachten. Dit was de tip die ik van Eva zelf kreeg en als je van de auteur een leestip krijgt, dan volgen we die met veel plezier :)
Ben je eerder introvert of extrovert?


Toen ik de originele blogpost herlas schrok ik van mijn antwoord:

"Ik ben heel introvert. Maar ik ben er heel goed in om te doen alsof ik extrovert ben. De meeste mensen zouden me dan ook eerder als extrovert beschrijven."

Intussen volgde ik loopbaanbegeleiding en deed ik daar een MBTI-test. Daaruit bleek dat ik als INFJ als persoonlijkheidstype heb. En wat ik in de vorige blogpost beschreef is echt kenmerkend voor dat persoonlijkheidstype.

Hoe ziet je slaaproutine er uit?

Ik ben nog steeds een slechte slaper. Zal vrees ik nooit veranderen. Al gaat het de laatste tijd wel beter. Wanneer we van zomertijd naar wintertijd gingen, nam ik 's avonds voor het slapengaan melatonine gedurende een maand. En dat hielp me om een gezond slaappatroon aan te houden.

Verder zet ik de tv uit ongeveer een (half) uurtje voor ik ga slapen. Dan schrijf ik nog wat in mijn bullet journal of lees ik wat in bed. In periodes waarin ik onrustig ben en niet zo goed slaap gebeurt het wel nog eens dat de laptop mee in bed gaat en ik iets kijk op Netflix. Ik probeer dit zo weinig mogelijk te doen en in plaats daarvan naar slaap- of meditatie-apps te luisteren.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het is niet omdat je aan jezelf denkt en voor jezelf zorgt dat je een egoïst bent. Het is meer dan ok om nee te zeggen.

Is er iets dat je hieraan wilt toevoegen dat ook interessant kan zijn voor je lezers?

Net hetzelfde van de vorige keer:

Volg je hart! Als we moeten werken tot we 67 zijn, kan je maar beter iets doen dat je graag doet. En als je het nooit probeert, zal je het nooit weten. Zet je passie om in een bijberoep en wie weet kan je na verloop van tijd van je WERK je JOB maken ;)

Liefs,

Miss Pixie

#40dagenbloggen 3/40

Aantal ingezette skipdagen: 0/6

Reacties

 1. Ik vind dit soort posts altijd tof om te lezen.
  Ik ben ook een INFJ (naar het schijnt zijn INFJ's nochtans zeldzaam ;-)) en herken me in wat je daar zegt: ik kan heel enthousiast en open zijn in groepen, maar dan kom ik thuis en is het vaatje wel echt af!
  Benieuwd naar je andere posts de komende 40 dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. INFJ's zijn inderdaad het zeldzaamste MBTI-type. Maar ik ken er ook een heleboel, voornamelijk ook creatieve onderneemsters ;)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke post! Je brengt me op ideeën :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens 40 dagen bloggen moet je elkaar inspireren, anders geraken we allemaal niet aan dag 40 :p

   Verwijderen
 3. Ik hou ook enorm van dit soort posts, het mag 40 dagen lang over je bijberoep gaan 😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn om te lezen :)
   Er gaan zeker nog een aantal bijberoep-posts verschijnen :)

   Verwijderen
 4. Dat zijn goeie raadgevingen :-) Vooral het stukje over egoïsme is niet makkelijk; andere mensen zien dat heel gauw zo als je aan jezelf wil denken en je je eigen welzijn op de eerste plaats zet. Terwijl net iedereen daar baat bij heeft. En dat onderscheid tussen 'werk' en 'job' vind ik ook een interessante insteek.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten