Lezersvraag: Waarom begon je met workshops geven?

In het begin van deze 40 dagen bloggen gaf ik lezers de kans om me vragen te stellen die ze graag beantwoord willen zien hier op de blog. Vorige week maandag beantwoordde ik al een eerste vraag en vandaag opnieuw eentje. De vraag komt van Lize van de blog Made by Lilo:

Hoelang geef je al workshops?
En waarom ben je daarmee begonnen?


Hoelang ik al workshops geef? Ik denk nu ongeveer een jaar. Het was tijdens de vorige 40 dagen bloggen dat het idee voor de Bullet Journal workshops ontstond. Intussen is dat geëvalueerd van kleine huiskamerworkshops naar workshops bij conceptstores en andere leuke locaties. Voor ik zelfstandige in bijberoep werd, heb ik wel ook eens een aantal test-workshops georganiseerd voor mensen die ik kende. Dat waren dan workshops voor juwelen maken. 

Waarom ik oorspronkelijk in bijberoep workshops wou geven was simpel. Ik volg zelf heel graag workshops, maar in de buurt waar ik woon was (is) er naar mijn gevoel niet zo veel aanbod. Dus wou ik daar zelf wat een oplossing voor bieden. Verder vind ik het gewoon fijn om mensen iets uit te leggen en te leren. Ik word daar ontzettend blij van. Een restantje van mijn tijd uit het onderwijs denk ik. 


Foto door Sarah Vens Fotografie

Bij de Bullet Journal workshops is het eigenlijk gewoon vanzelf gekomen: 1 + 1 = 2. Ik kreeg steeds dezelfde vraag: hoe start je daar nu eigenlijk mee? In plaats van telkens apart op die vraag te antwoorden, werkte ik een workshop en later ook e-book uit. Ik vond dat wel een fijne manier om een workshop uit te werken, zo vertrekkend van een vraag. 

Intussen geef ik ook workshops voor Femma. Dat zijn dan vooral naaiworkshops en ook eentje rond jaarplanning. Het fijne aan die workshops is dat alles geregeld wordt door de Femma-groepen. Zij contacteren mij, we maken afspraken en ik ga (goed voorbereid) de workshop geven. Geen gedoe met zelf zalen zoeken, reclame maken, betalingen opvolgen, ... 


Foto door Sarah Vens Fotografie

Want heel eerlijk? Dat laatste is er voor mij soms te veel aan en zorgt ervoor dat ik minder zin heb in de workshops. Zo heb ik soms bijvoorbeeld verschillende vragen voor in een bepaalde stad een workshop te organiseren en eens ik dan alles rond heb, reageren die mensen niet meer en moet ik keihard mijn best doen om die workshop te vullen. 

Er gaat binnenkort op werkgebied heel wat veranderen voor mij (meer daarover ga je hier zeker nog lezen) en dat houdt in dat ik op bijberoep-gebied keuzes ga moeten maken. En ik ben er nog niet over uit wat dat voor de workshops betekent.
Wil jij graag nog een Start to bullet journal workshop volgen? We hebben nog plekjes vrij voor:
 • 11/03 van 13u tot 16u bij Fabrieck in Sint-Niklaas 
 • 17/03 van 13u30 tot 16u30 bij Woest in Gent
Inschrijven kan via een mailtje naar madebymisspixie@gmail.com :) 

Verder geef ik ook nog eentje bij Fresh Lemons in Denderleeuw op donderdag 15/03 van 19u tot 22u. Inschrijven kan via hun website.

Volg jij wel eens een workshop? Wat vind je daar zo leuk aan?

Liefs,
Miss Pixie


#40dagenbloggen 11/40
Aantal ingezette skipdagen: 2/6 (Damn you migraine)


Reacties

 1. Ik ben een workshop-leek. Niet omdat het me niet interesseert, verre van. Maar mijn wisselend uurrooster maakt dat ik zowiezo al minstens drie maal per week met de late werk. En ook één op twee weekends. En dat maakt dat ik mijn vrije tijd die er overblijft samen met mijn huishouden opvul. Jammer, maar ooit .....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik volgde nog maar heel weinig workshops, aangezien ik dat altijd veel te duur vind en dan denk dat ik dat ook wel best zelf kan uitvogelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind workshops volgen heel leuk, omdat je zo blijft bijleren en dat is toch wel belangrijk! Alleen doe ik het te weinig, omdat ik meestal betwijfel dat een workshop over een onderwerp waarin ik ben geïnteresseerd, net te oppervlakkig blijft (waardoor ik niets nieuws bijleer) of net gericht is op 'gevorderden' en dat ik mezelf nog niet tot die categorie beschouw. Ik hoop al een tijdje op een workshop waar je zelf (ecologische) productjes leert maken voor in je huishouden en voor huidverzorging en dergelijke, maar de enige keer dat zoiets in Leuven plaatsvond, was ik te laat om me in te schrijven. Een workshop handlettering zou ik ook graag een keer volgen. Eigenlijk is er in Leuven precies weinig aanbod... of ik kijk op de verkeerde plaatsen, dat kan natuurlijk ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten