De Verbeelding Book Challenge

Lezen. Dat is voor mij ontsnappen naar een droomwereld. Weg van de realiteit en lekker ontspannen. Wanneer ik aan het lezen ben, vergeet ik alles om me heen. Echt zalig. Sinds ik in het 1e leerjaar leerde lezen, verslond ik het ene boek na het andere: Tiny, Marc de Bel, Roald Dahl, Dirck Bracke, de zusjes Brönte, Jane Austen, ... Maar sinds ik ben beginnen werken, ontbreekt het me aan tijd om te lezen. Ik heb moeite om me op een boek te concentreren en ben vaak al blij dat ik mijn Flow Magazine gelezen heb voor het volgende nummer uitkomt.

Op het einde van 2014 kreeg ik plots heel veel zin om te lezen
en (her)las ik de hele Harry Potter-Reeks op zo'n 3 weken tijd ^^

Maar dit jaar wil ik daar verandering in brengen. Ik wil 's avonds vaker de tv uitzetten en de tablet aan kant leggen om zo tijd te maken om te lezen. En om gemotiveerd te blijven, besloot ik deel te nemen aan de Book Challenge van Verbeelding. En dit is wat de challenge inhoudt:

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer
  Dat zal er eentje worden van Carlos Ruiz Záfon, nl. "Het spel van de engel". Ik ben grote fan van "Schaduw van de wind", dus deze prequel staat ook al even op mijn verlanglijstje net als het 3e boek in de reeks "De gevangene van de hemel".
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar
  "The solitaire mystery" van Jostein Gaarder. Naast "De wereld van Sophie" schreef deze man nog enkele andere goede boeken en eentje daarvan net in mijn geboortejaar (1990)!
 3. Een non-fictie boek [Check!]
  En een eerste CHECK! Ik ben bezig in "Een geïntegreerde visie op zorg" voor wat nieuwe inzichten op te doen voor het werk. Ook "Make it! Blog it! Share it!" en de vernieuwde versie van "Getting things done" staan op het to read-lijstje.
 4. Een fantasy boek
  Zus is grote fan van de "Mortal instruments"-reeks en ik denk dat die tegen de Paasvakantie hier wel eventjes mogen komen logeren.
 5. Een Sci-Fi boek
  "Zielen" van Stephenie Meyer. Ik had dit eerst geplaatst bij "boek dat je nooit hebt uitgelezen", maar zag ergens dit boek als tip voorbijkomen voor Sci Fi. En vermits ik niets anders vond voor hier, heb ik het maar verzet.
 6. Een graphic novel
  Pfffffffffffff;.. Hier ga ik nog eens goed over moeten nadenken!
 7. Een mystery of thriller boek [Check]
  Een tweede check! Ik kreeg voor kerst "De moord op Miss België" van Marc De Bel cadeau en las die al helemaal uit.
 8. Een romance of chicklit [Check]
  Ha, het boek waar ik momenteel in bezig ben, valt helemaal onder deze categorie. Het is het vierde boek in de Crossfire-reeks van Sylvia Day nl. "Captivated by you"
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12 jaar
  "Zoektocht in Katoren" van Jan Terlouw. Het eerste boek, "Koning van Katoren" vind ik een van de geweldigste boeken ooit en ik ben eerlijk gezegd al tijden benieuwd om het vervolg te lezen! Deze challenge is een goede reden om dat eindelijk te doen.
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
  Eentje dat al een eeuw op mijn lijstje staat: "Into the wild". De film wel al gezien, maar het boek daar ben ik nog niet toe gekomen.
 11. Een historische roman
  "Mykene" van de Nederlandse auteur Jacqueline Zirkenzee. Ik las eerder al haar boek "Het verhaal van Tristan en Isolde" en dat is tot op de dag van vandaag een van mijn lievelingsboeken, dus ik denk dat ik met deze keuze wel goed zit.
 12. Een boek met prentjes [Check]
  Haha, check! Bij de eerste Flow Magazine van 2015 zat een mini-prentenboek van Blexbolex en daar heb ik al uitvoerig naar gekeken. Keileuke prentjes!
 13. Een boek dat een prijs heeft gewonnen (Pulitzer, Man Booker, …)
  "To kill a mockngbird" van Harper Lee.
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden
  Zie vorige: "Into the wild" op aanraden van het vriendje en "The Mortal Instruments" op aanraden van de zus (en door het enthousiasme van haar)
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
  Moeilijke keuze... Ik lees graag klassiekers ;) Na en blik op de boekenkast besloot ik te gaan voor "Persuasion" van Jane Austen.
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
  Vermits "The Mortal Instruments" 1) meerdere boeken en 2) serieuze kleppers zijn, vind ik dat ze tellen in verschillende categorieën ;)
 17. Een boek waar je gek van was als kind
  Eentje maar? Dat is echt moeilijk! Ik heb keiveel boeken waar ik als kind gek op was. Ik denk dat ik "Matilda" wel 100 keer heb ontleend in de bib! Maar ik ga een boek nemen waar ik leuke herinneringen aan heb en dat is "Het uur nul" van Dirk Bracke.
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uigelezen
  Zucht, ik ben echt al 100 keer begonnen in "The Hobbit", maar het lukt me maar niet om hem uit te lezen. Misschien dit jaar hem nog eens een nieuwe kans geven?
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
  "Memoirs of a geisha" van Arthur Golden. Al zo vaak gelezen dat de pagina's bijna loshangen, maar dat heb je met je lievelingsboek ;) Ze is wel enkel in het begin en op het einde van het boek 65+, maar dat telt ook vind ik.
 20. Een boek dat je kan uitlezen op één dag
  Dat zal er eentje worden van Nicholas Sparks. Het welke weet ik nog niet.
 21. Een boek dat verfimd werd
  Dat is een gemakkelijke: "The book thief". Staat ook al even op het lijstje.
 22. Een boek waar een televisiereeks op werd gebasseerd
  "Call the midwife". Meme kreeg het eerste boek voor kerst en las dat razendsnel uit (echt, op het tempo dat meme leest zou ze 30 van deze challenges kunnen meedoen zonder probleem). Ik denk dat als ik het lief vraag ik het wel eens zal mogen lenen.
 23. Een boek dat al zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
  In het middelbaar las ik een verkorte versie, maar eigenlijk wil ik hem al heel lang eens volledig lezen. Een klassieker die zowat iedereen heeft besproken bij Engels: "1984" van George Orwell.
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
  Dat zal "Wilde zwanen" van Jung Chang worden. Daar las ik in het middelbaar al enkele hoofdstukken van en nu wordt het echt wel eens tijd voor het volledige boek!
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
  Hierover ga ik nog eens nadenken.
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
  "Liefde ten tijde van cholera" van Gabriël Garcia Marquez. 
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië
  Ja, hier komen we nog eens op terug.
 28. Een boek in een andere taal dat je anders leest.
  Ik lees voornamelijk in het Engels en het Nederlands. Ik heb ook al enkele Duitse boeken gelezen zoals "Das Leiden des Jungen Werther" van Goethe (ik heb het niet zo begrepen op vertalingen). Maar waar ik sinds het middelbaar een bloedhekel aan heb, is lezen in het Frans. Maar voor deze challenge ga ik er me toch nog eens aan wagen met "Stupeur et tremblement" van Amelie Nothomb.
 29. Een bundel kortverhalen
  Daarbij ga ik voor de bundel kortverhalen van Roald Dahl. 
 30. Een poëzie bundel
  Dat is een specialleke. Het eerste verjaardagscadeautje dat ik ooit van het vriendje kreeg, was een boek met de verzamelde gedichten van de zusjes Brönte. En die ga ik met veel plezier dit jaar nog eens herlezen.
Conclusie van dit alles? Ze gaan me in de lokale bib goed leren kennen :) 
Wie doet er nog mee aan deze challenge? Tips zijn zeker welkom!

Liefs,

Miss Pixie

Reacties

 1. Courage ;-)! maar vooral: geniet er van :-D!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Question graphic novel is 'Maus' mij al drie keer aangeraden. Misschien is dat iets?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ga ik eens opzoeken ;)
   Gisteren het chicklit-boek volledig kunnen afvinken en begonnen aan het boek geschreven voor 1900 :) #GoeBezig :p

   Verwijderen
  2. Zit gij op Goodreads? If so -> Rominatje

   Verwijderen
  3. Jup :) Ga direct eens kijken si ;)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten