Een leuke blogdate

In december gaf Lobke van Leuke wereld allerlei leuks weg onder het motto "Geven is het nieuwe krijgen". Zo gaf ze onder andere een Femma-pas, een foto-shoot én twee uur van haar tijd weg. Ik was de gelukkige winnaar van deze tijd. Ik was in de wolken! Ik vind haar een geweldige blogster én ik wist dat ze had meegewerkt aan een nieuwe publicatie van Femma over bloggen, dus ik zat aan het goede adres voor wat bijscholing op blog-gebied. En zo zakte ik afgelopen vrijdag af naar Breendonk voor een leuke blogdate.

Ik werd heel vriendelijk ontvangen bij Lobke thuis. Met een warme choco erbij installeerden we ons aan de tafel en gingen we aan de slag. Ik kreeg een preview te zien van "Make it! Blog it! Share it!", een boek over bloggen van Femma waar zij mocht aan meewerken. Waar "Het blogboek" van Kelly Deriemaeker vooral gaat over hoe je het bloggen organiseert en gericht is op het bloggen in het algemeen, is het boek van Femma meer gericht op de creatieve bloggers onder ons.

En zo ziet het boek er uit! Leuk he?
Dan weten jullie al naar wat je moet zoeken als je binnenkort in de boekhandel op zoek gaat.

We gebruikten het boek als leidraad om samen mijn blog te evalueren. Ik luisterde aandachtig en dit is wat ik heb geleerd:

 • De inhoud van mijn blog is goed. Altijd heel leuk om te horen, want ik schrijf ontzettend graag en hoop dat wat ik schrijf ook interessant is.
 • Foto's zijn ONTZETTEND belangrijk! Voordat de mensen je blog beginnen lezen, wordt hun aandacht getrokken door de foto's die ze zien. En als die niet van goede kwaliteit zijn, gaan ze al vaak niet te moeite nemen om je blog te lezen. Mijn foto's zijn zowat het slechtste punt aan mijn blog. Ze zijn vaak wazig, donker en dus vrij onprofessioneel. Ik wil er me vanaf nu ook op focussen om meer kwalitatieve foto's te plaatsen en kritisch te zijn voor de foto's die ik plaats. Ze raadde me (dat staat ook in "Het blogboek") aan om mijn foto's te bewerken met Picmonkey om ze zo lichter en scherper te maken. Ik deed dit gisteren en het resultaat kan je zien op mijn instagram. Daarnaast raadde ze me ook aan om een professionele foto-shoot te laten doen. Wordt vervolgd ;)
 • Aan de lay-out van mijn blog is ook nog wat werk. Toen ik begon aan mijn blog was dat allemaal nogal onvoorbereid en was ik gewoon al blij dat er iets op stond. De laatste maanden veranderde er al het een en ander (zoals de social media buttons), maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Dus er staat een hele make-over gepland de komende weken. Zij is zelf onlangs overgeschakeld van blogger van wordpress en vindt dat je bij wordpress veel meer kanten uitkan qua lay-out. Dat is dus iets waar ik zeker eens ga over nadenken.
 • Het gebruik van sociale media is belangrijk. Nog belangrijker is dat je zorgt voor een rode draad doorheen je blog en al je sociale media: dezelfde naam, hetzelfde thema, bij elkaar passende foto's, ... Dat is vrij in orde bij mij, behalve dan Facebook. Voor de blog er was, was er wel al een Facebookpagina met mijn zelfgemaakte spulletjes onder de naam Miss Pixie's Sewings. Die ben ik dan blijven gebruiken voor de blog terwijl dat er niets mee te zien heeft. Daarom kon je gisteren onderstaand berichtje lezen:

Ik ben heel tevreden met alles wat ik heb bijgeleerd. Ondertussen bestelde ik alvast het boek en ik kan niet wachten tot het uitkomt! Lobke, nog eens bedankt om me bij je thuis te ontvangen. Ik had een hele leuke en leerrijke avond. En ik wil je veel succes wensen met je blog, je werk en alles wat je onderneemt!

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. O wat leuk! Altijd fijn om nuttige feedback over je blog te krijgen. Ik ben ook heel erg benieuwd naar die uitgave vooral voor creatieve bloggers...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het was inderdaad fijn om eens feedback te krijgen. Ben ondertussen al eventjes bezig en het is leuk om te weten waar ik sta. Zullen nog eventjes geduld moeten hebben voor het boek, het is pas voorzien voor begin februari.
   Liefs,
   Miss Pixie

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ik denk jij samen met de rest van crea-bloggend Vlaanderen ;)

   Verwijderen
 3. Ik ben ook super benieuwd naar het boek!
  Ik hoef je niet meer te vertellen dat ik kei-jaloers was op je date met Lobke want dat heb ik ondertussen al meerdere malen gezegd, haha!
  Handige tips! Bij mij zijn foto's ook nog een hard werkpuntje.. Ik heb nochtans een Nikon gekocht, maar ik betrap er mezelf steeds op dat ik nog altijd foto's neem met mijn iPhone, toeme toch!
  En ja over dat wordpress ... ik las ook al meerdere malen dat dat net dat tikkeltje meer geeft aan je blog maar kijk naar Liesellove, Toertjes&pateekes , zij hebben ook een super leuke blog met de nodige volgers! :) Ik blijf denk ik nog even bij mijn blogger! :)
  Succes !

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen fototoestel, gebruik enkel mijn smartphone. Maar ga eens zoeken voor een workshop smartphone-fotografie denk ik. Het kan maar helpen ;)
   Ja, heb het ook al veel gehoord en gelezen van WP (en de bewijzen gezien), maar heb besloten mijn blogger een make-over te geven en dan rond de grote vakantie pas om te schakelen. Want het is nu zo hectisch op mijn werk, dat zo een blog-switch er te veel aan zou zijn.

   Liefs,
   Miss Pixie

   Verwijderen
 4. Oh ja dames, nog een belangrijke tip die ik vergat: spreek ook eens in het echt af met andere bloggers ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten