Miss Pixie presenteert: Koffieklets

Zoals aangekondigd bij de blogagenda voor dit jaar: een nieuw tweewekelijks item. En dat gaat over ... koffie! Ik hou ontzettend veel van koffie. Zus en ik dromen er van om ooit samen een koffie- en ontbijthuis te openen. Met allerlei speciale koffies en mooie, vrolijke kopjes. In mijn vriendenkring zijn er nog een aantal fervente koffiedrinkers en de komende maanden laat ik hen en een heleboel andere koffie-lovers aan het woord over hun koffie-ervaringen, hun favoriete koffiehuisjes, ... Dus, zet u, neemt een kaffeke en een koekske terwijl ik de Koffieklets-ronde start.

Zus en ik die een koffieke aan het drinken zijn :)
Naam: Stephanie/Miss Pixie
Leeftijd: 24 jaar
Beroep: Zorgleerkracht/blogger en creatieve duizendpoot

Hoe leerde je koffie drinken?

Als tiener deed ik vrijwilligerswerk bij VZW Lentekind. Dat was geweldig plezant, zowel overdag met de kindjes als 's avonds met de andere vrijwilligers. Maar kenmerkend voor dergelijke kampen is een tekort aan slaap. De eerste twee jaar kon ik me daar goed doorslaan, maar het 3e jaar had ik een overvolle zomer en dus een vrij chronisch slaaptekort. En dan leer je koffie pas echt appreciëren!

Hoe drink jij je koffie?

Altijd met melk en suiker. En dan nog het liefst half melk, half koffie. Als ik ergens eens koffie bestel, zal het steeds een koffie verkeerd of latte machiato zijn.

Wat is je favoriete soort koffie? Waarom?

Wij kopen steeds de dessertkoffie van Grandior, je weet wel, in die blikken potten. Ook als ik senseo-pads koop voor op school kies ik voor Grandior. Maar eigenlijk drink ik niet zo graag gewone koffie. Er zijn wel 2 soorten koffie waar ik echt stapelgek op ben en dat zijn enerzijds de vanille latte's van Starbucks en anderzijds de koude koffiedrankjes uit de Aldi. Enkel die van de Aldi (ik ben niet kieskeurig hoor ^^)

Dilemma: koffiezet of senseo?

Sowieso koffiezet! Dat smaakt nog altijd het best. Niets kan trouwens op tegen de geur die zo een koffiezet verspreidt, echt zalig. Op school hebben we enkel een senseo-machine en dan drink ik uit noodzaak senseo. Ik ben altijd blij dat er met oudercafés en studiedagen een pot verse koffie wordt gezet. Ik kan me dan niet laten om een tasje te nemen.

Hoe vaak drink je koffie?

Door de week drink ik dagelijks 1 tot 3 tassen koffie: als ik aankom op school, tijdens de speeltijd en over de middag. In het weekend of tijdens de vakanties drink ik minder koffie, vaak maar 1 tasje per dag en dan nog niet elke dag. Al moet ik wel zeggen dat sinds we ons espressomachine hebben ik me wel vaker eens een tasje koffie maak als ik thuis ben.

Mmmmmalteaser 
Ik drink koffie...

Het eerste tasje koffie van de dag is er eentje om wakker te worden. Die dat daarop volgen zijn meer uit gewoonte en soms ook om me op te warmen, want ik ben nogal een koukleum!

De lekkerste koffie die ik ooit dronk...

... was een Malteaser. Jaja, een koffie verkeerd afgewerkt met slagroom én maltesers! Ik dronk het ergens in een klein koffietentje in de buurt van de Groenplaats in Antwerpen. Het was echt zalig lekker.


Mijn favoriete koffietentje is...

... de Starbucks op de grote markt in Brussel. Die is niet te groot, altijd gezellig druk en je hebt uitzicht op de grote markt! En dan natuurlijk de lekkere vanille latte met een chocolademuffin niet te vergeten ;)

Wat is je favoriete koffie-herinnering?

Als kind met "de grote mensen" mee aan de tafel mogen zitten en dan speculoosjes doppen in een tas koffie. Keilekker! Ik doe dat nu nog bijna elke keer als ik bij mijn grootouders op bezoek ga.

Mijn koffiefoto's van het afgelopen jaar :)
Ook gek op koffie en zin om mee te doen aan "Koffieklets"? Neem dan contact op met mij via de mail-button in de rechter zijbalk :)

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Genoten van je koffieklets ..leuk lezen ! Nu heb ik toch wel plots zin in .....ja koffie 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Cathy. Zo laat nog? Dan doe ik geen oog meer dicht!
   Als je ook graag wil meedoen aan de koffieklets, moet je het maar laten weten ;)

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen ,maar ik ben meer een theedrinker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) Oh, maar thee dat drink ik ook graag hoor. Overdag een lekkere earl grey (die van de Hema is mijn favoriet) en 's avonds kamille of linde. En op restaurant vaak verse muntthee. Misschien moet ik ook eens een thee-klets organiseren ;)

   Verwijderen
  2. Lijkt mij ook wel tof z'n thee-klets en dank je voor de tip,als ik bij de Hema kom zal ik hem eens uitproberen...

   Verwijderen
  3. Als jij graag een thee-klets wil houden hier, mag je me altijd mailen via de mail-button in de rechterbalk ;)

   Verwijderen
 3. Ik lust graag koffie met veel melk net zoals jij maar een kopje thee gaat er ook wel in.Heb sinds kort een nespresso apparaat en ben nu allerlei soorten aan het uit proberen.Leuk geschreven van je en ik ga er ook eens werk van maken om mijne koffie te fotograferen als hij leuk gepresenteerd wordt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Ik heb ooit een keer een nespresso gedronken en was geen fan. Maar het leuke aan nespresso is inderdaad dat je inderdaad veel soorten hebt. Ja, op sommige plaatsen maken ze echt werk van hun koffie en dan kan ik het niet laten om een foto te nemen ;)
   Ook altijd welkom om mee te doen met de koffieklets ;)

   Verwijderen
  2. Gelukkig kunnen smaken verschillen,hé!Ik zie dat wel zitten om mee te doen met die koffieklets ;-)

   Verwijderen
  3. Als je me je e-mailadres bezorgt (of mij contacteert via mail door in de rechterkolom op het mail-icoontje te klikken) bezorg ik je een vragenlijst en komt jouw koffieklets binnen enkele weken online ;)

   Verwijderen
 4. Hhmmm, ik kom zeker eens op de koffie als jullie iets starten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jippie, al 1 klant ^^ Het is wel een lange termijn--plan hoor ;)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten