Review: "Het five or less kookboek" van Chickslovefood

Eind vorig jaar ontdekte ik de foodie-blog chickslovefood.com van Elise en Nina. Een blog door en voor vrouwen die van eten houden. Ik was onmiddellijk fan van hun blog omdat de dames net als mij houden van gezond eten, maar hun af en toe eens laten gaan en genieten van een lekkere zonde. Ze blogden ook een reeks lekkere receptjes bij elkaar onder de categorie "Five or less". Daaruit ontstond hun eerste kookboek waarbij ik speciaal voor jullie in vijf puntjes zal toelichten waarom dit boek geweldig is!
 1. Compleet.
  Wat ik absoluut top vind, is dat het een kookboek is om de hele dag door te gebruiken. Er staan receptjes is voor zowel ontbijt, lunch, diner als tussendoortjes en hapjes.
 2. Eens iets anders.
  Sinds ik het boek heb, probeer ik eenmaal per week een receptje uit het boek klaar te maken. En dat valt hier thuis wel in de smaak. De recepten van de dames zijn uniek, origineel en bevatten vaak ingrediënten die je niet elke dag gebruikt zoals zoete aardappel, quinoa, granaatappel, ... Dat zorgt voor afwisseling aan de eettafel en dat is wel eens fijn. Want geef toe: we vervallen toch makkelijk in een kook-sleur en maken vaak hetzelfde klaar? Dit kookboek inspireert om eens met andere ingrediënten aan de slag te gaan.
 3. Healthy food <3
  Als ik dit kookboek had gehad in mijn Voedselzandloper-periode, had ik het waarschijnlijk langer dan 3 maanden volgehouden. Het grootste deel van de chickslovefood gerechten sluit aan bij wat ze in het Engels "clean eating" noemen en dat past dan weer bij wat er in "De voedselzandloper" wordt verteld: puur en gezond eten zonder allerlei toevoegingen zoals suikers en E-nummers. Gerechtjes zoals de zoete aardappel-stampot en de quinoa salade met merguez zijn hier goede voorbeelden van. Over de snickerstaart en het pizza plukbrood zullen we het maar eventjes niet hebben..
 4. Snel en eenvoudig.De titel doet het al vermoeden, maar alle recepten zijn heel eenvoudig en snel te bereiden. Deze recepten bewijzen dat je geen pagina-lange ingrediëntenlijst nodig hebt om iets lekker op tafel te zetten. Dat maakt ze ideaal om op een doordeweekse avond te bereiden. Bij elk gerecht staat er een geschatte bereidingstijd en naar mijn ervaring klopt deze heel goed.   
 5. Recepten met een verhaal.
  "Het 5 or less-kookboek" is niet zo maar een kookboek. Het is een boek met een verhaal. Bij elk recept staat er een leuke inleiding met hoe dit gerecht tot stand gekomen is, een leuke herinnering bij het gerecht, een handige tip, ... Daarnaast zijn alle gerechten prachtig gefotografeerd en dat zorgt ervoor dat dit echt een superdeluxe kookboek is.

  Al enkele lekkernijen die ik heb uitgetest:
  zoete aardappel stampot; zoete aardappel tortilla en  quinoa salade.
Ik heb een hele verzameling kookboeken en een doos vol receptjes uit magazines die stof liggen te vergaren in mijn boekenkast. Ik was bang dat dit boek hetzelfde lot zou ondergaan, maar het kookboek van Elise en Nina is nog niet uit mijn keuken geweest! Het is een bijzonder praktisch boek met originele recepten. Ik kan het iedereen die van (gezond) koken houdt aanbevelen. Ook voor beginnende kookfanaten en kot-studenten is het een aanrader vanwege het beperkt aantal ingrediënten en de snelle bereidingstijd.  Het boek heeft mij aangezet om opnieuw gezonder te gaan eten en meer te experimenteren in de keuken. Het enige jammere aan het boek is dat er niet nog meer recepten instaan. Dus chicks who love food, ik kijk al uit naar een tweede kookboek!

Liefs,
Miss Pixie
                                                                

Reacties

 1. Chicks love food, hmmm so true ;-)
  Dank je voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het enigste nadeel is dat je met maar 5 ingrediënten soms te weinig voedingstoffen binnen krijgt en je na een x aantal uurtjes weer zin in eten hebt, en dan ga je meestal snaaien. Nu vulde ik zelf bepaalde gerechten aan met bijv. extra groenten dan was het goed. Maar verder een heel handig boekje als je geen zin hebt om moeilijk te doen, ahoewel sommige ingrediënten hier super lastig te verkrijgen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten