Een welgemeende dikke merci!


Vorige week kon je lezen dat mijn emmer was overgelopen. Dat februari was uitgeroepen tot de maand van positief in het leven staan, kon me eventjes niet schelen. Ik was het beu en dat moest er even uit. Nadat ik het postte, had ik al spijt en wou ik het verwijderen omdat ik bang was voor de reacties. Maar er gebeurde iets dat ik niet had verwacht: heel wat mensen leken zich te herkennen in mijn verhaal en schreven ontzettend lieve reacties onder mijn bericht. Ook mijn brief aan mijn 16-jarige zelf was heel herkenbaar en kon op heel wat lieve reacties rekenen.


En dat lieve lezers, herinnerde me eraan waarom ik was beginnen bloggen. Ik ben deze week ingegaan vol energie (en laat dat nu net ook het thema zijn van #boostyourpositivity afgelopen week!) en zie het leven weer door een roze bril. En daarom wil ik het volgende zeggen aan jullie:

Dankjewel! 
Bedankt om hier te komen lezen. 
Bedankt voor de lieve reacties.
Bedankt om me te steunen.
Op deze manier is het fijn om deel uit te maken van blogland.
Ik kan heel gemeend zeggen dat jullie, mijn lieve lezers, de beste zijn van heel blogland ;)

Maar er zijn nog een aantal redenen waardoor ik het allemaal terug zie zitten. Een aantal dingen die deze week een smile op mijn gezicht hebben getoverd en die ik ook met jullie wil delen:

 • Ik werd gecontacteerd door Kelly van Tales from the crib voor een post te schrijven voor haar gastitem "Geef me de 5" op de Femma-blog. En of dat ook nog eens snel kon, wegens veranderingen in de planning? Euhm ja! Keisnel zelfs! Ik sprong een gat in de lucht en deelde mijn 5 musthaves voor elke DIY'er. Normaal zou dit komende week verschijnen.
  Ik maakte dan ook van de gelegenheid gebruikt om haar eens te bedanken voor het schrijven van haar blogboek, want dat heeft mij echt ontzettend geholpen.
 • Facebook-berichtjes sturen met Unique Marieke. Wij hebben elkaar nog nooit in real life gezien, maar op Facebook reageren we wel voortdurend op elkaars statussen en worden er ook privé-berichtjes gestuurd. En daar word ik nu echt goedgezind van! En toen ze me ook nog eens vroeg of ik gastblogger wou zijn, kon mijn geluk niet op! Merci Marieke :)
 • Mijn review van "Make it! Blog it! Share it!" die positief werd onthaald door Femma. Het werd zelf geretweet en geshared op hun blog. Zoals Romina het zo mooi kan zeggen: hashtag prinsessengewuif ;)
 • Beseffen dat ik deel uitmaak van een geweldig team. Iedereen is zo gemotiveerd om van de school een topschool te maken dat ik niet anders kan dan er goedgezind van te worden. Topmomenten waren toen ik de kleuters op vrijdag in hun zelfgemaakte carnaval-kostuums naar huis zag gaan (Creatieve juffen zeg!), toen het zorgteam zei "Je bent niet alleen eh. Wij gaan dat SAMEN doen", toen ik een welgemeende merci kreeg van een collega voor het oplossen van een lastige situatie en toen we op FFF samen zaten te smullen van onze pizza en een nieuw avondje stappen aan het plannen waren. Mijn collega's, ik ze graag ;)
 • En niet alleen mijn collega's, maar ook al die lieve kinders op school. Die komen knuffelen voor geen reden, die in je oor komen zeggen dat ze je mooi vinden (ook al heb je echt een baaldag!) of die de meest geniale dingen komen vertellen (Meester G. is amoureuse op jou. Maar niet alleen op jou, maar op alle juffen): dat tovert een glimlach op mijn gezicht en doet mijn hart sneller slaan.
 • Vrienden en kennissen die mij contacteren voor naaiadvies of om recepten te vragen. Ik blijf het wat raar vinden telkens het gebeurt, maar aan de andere kant is dat wel ontzettend plezant dat ze mij om raad komen vragen. Dat wilt toch zeggen dat mijn creativiteit geapprecieerd wordt.
 • Het vriendje. Die niet gelooft in Valentijn en dan alle andere 364 dagen van het jaar zijn liefde toont op zijn eigenste manier. Zoals op zondagochtend gaan rondrijden om een apotheek van wacht te vinden en dan ook nog eens koffiekoeken meebrengt.
Achja, het leven bestaat uit ups en downs, maar zolang deze kleine dingen een smile op mijn gezicht blijven toveren, is het het allemaal waard.

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Leuk dat je je beter voelt hebben we graag !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Cathy :)
   Nu heb ik een vakantie en kan ik een weekje uitblazen en tijd maken voor de dingen die ik graag doe ;)

   Verwijderen
 2. Dit is echt leuk om te lezen,tovert een glimlach op mijn gezicht en ik kom hier graag bij lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je je beter voelt ,maak er een fijne vakantieweek van.
  geniet van de kleine dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Ik probeer me daar op dit moment mee recht te houden!
  Je week kreeg zo te lezen toch een gouden randje?!
  Geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vorige week heeft me uiteindelijk terug een boost gegeven.
   En als je leert geluk te vinden in de kleine zaken, is het leven veel aangenamer :)

   En er wordt hier heel erg genoten van de vakantie :)

   Verwijderen
 5. Ik had het de eerste week ook heel moeilijk met de brief naar mezelf, maar vorige week heb ik me dan ook opnieuw kunnen herpakken. De reacties die ik op mijn blog, instagram en twitter krijg van de #boostyourpositivity actie is zo fijn en leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het thema van vorige week (en deze week ook) is gelukkig wat minder zwaar dan de eerste. En die reacties die je overal krijgt maken het inderdaad de moeite waard!

   Nog veel plezier met de #boostyourpositivity actie :)

   Verwijderen
 6. na wat minder leuke dingen, komen er altijd weer zaken die je terug gelukkig maken. leuk om te lezen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx!
   Ja, het leven is een rollercoaster ;) Maar ben blij dat het nu allemaal weer even UP gaat!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten