Wat er van onder de nieuwe naaimachine rolde

Een tijdje geleden begaf mijn Singer Tradition het na bijna 2 jaar trouwe dienst. Het was een geweldige machine om op te leren naaien en om kleine werkjes te maken. Jammer genoeg was de motor niet sterk genoeg om door dikkere lagen (zoals vlieseline en decovil light) te naaien en het was uiteindelijk de motor die het begaf. Met pijn in het hart werd de Singer verruild voor een nieuwe naaimachine, een Brother Innovis 100. Ik kocht hem in het Dreefhuys in Ninove. Wat een vriendelijke mensen die de winkel uitbaten! Ze gaven heel wat uitleg en hielpen zelfs de zware doos mee naar de auto dragen.

Ik ben ondertussen echt verliefd op mijn nieuwe naaimachine en dat heeft er voor gezorgd dat ik opnieuw veel meer zin heb om te naaien! Er rolde al heel wat nieuws van onder de machine. Mijn schoonzusje Emma was zo lief om tijd vrij te maken voor een fotoshoot zodat ik jullie kan plezieren met enkele aan-foto's van de kleren die ik maakte. Laat me er al op voorhand bij zeggen dat er aan mij geen fotomodel verloren is gegaan :p Here we go:

De Harley-top uit La Maison Victor

Paneel owls - Bambiblauw
Katoen achterzijde - Bambiblauw
Boordstof - Madeline de stoffenmadam
Paspel - Max Bloch



In de goodiebag van de Big Blogameetup zat een kortingsbonnetje voor de webshop van Bambiblauw. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar nog niet eerder had besteld, maar dat ik wel vaak verliefd ging kijken naar de prachtige paneeltjes. Ik zag al heel wat leuke kinderkleedjes voorbijkomen in deze paneeltjes, maar heel weinig voor volwassenen. Ik zag dat Hilde een keimooie Megan-jurk van gemaakt had van het uilenpaneeltje en dat trok me, samen met de genereuze kortingsbon, over de streep.

Eerst wou ik er een Lotta Skirt mee maken, maar toen ik het stofje in handen had, zag ik er eerder een top in. En ik koos direct voor de Harley top van La Maison Victor. Hij maakt zijn beloftes waar en zat in een mum van tijd (minder dan 1 uur!) in elkaar. Ik ging voor maat 34 wat - als ik de maattabel mocht geloven - nog wat aan de grote kant zou zijn. Dat is niet het geval, hij zit echt comfy! Enkel over de halslijn ben ik niet 100% tevreden, wat die staat open. Ik werkte trouwens de mouwen en de hals af met donkerbruine paspel omdat ik het bruin van de boordstof nog wat meer wou terug brengen.

Ik maakte deze Harley top volledig in katoen zonder een rits een zijnaad en krijg hem nog vlotjes aan en uit. Voor de volgende versie ga ik wel eens proberen om het achterpand in tricot te doen, dat gaat volgens mij nog net iets beter zitten. Ik ben er in ieder geval al heel tevreden mee en Bambiblauw heeft er een nieuwe fan bij :)

King Louie inspired tricotjurkje





Ik weet het, ik schreef al eerder een hele blogpost over dit jurkje. Maar het schoonzusje nam zo een mooie foto's dat ik ze toch nog wou delen ;)


A-lijn rokje met boordstof

Ok, veel a-lijn rokjes dus..

In het Paasweekend ging ik workshoppen bij Hilde@home. Ik maakte daar een vrolijk a-lijn rokje met boordstof. Ik blogde al over dit rokje, maar bleef jullie een aan-foto schuldig. Wel, hier is ie dan:

Rokje: Petit Pan bij Max Bloch en blauwe boordstof van Bambiblauw
T-shirt: Appels
Picknickmand: Hema
Dit rokje zat zo geweldig goed en was ook heel eenvoudig om te maken. Het resultaat was dat er nog enkele andere exemplaren van onder de naaimachine rolde:


Een ideaal rokje voor #blotebenendag

Rokje: Soft Cactus bij Modecoupon en oranje boordstof van Max Bloch
Truitje: Primark


Stof, boordstof en paspel - Madeline de Stoffenmadam



Eens anders afgewerkt, zo een paspelke is altijd schoon <3

Rokje - Stof van de stoffenmarkt in Parijs en boordstof van Bambiblauw
T-shirt - Bel&Bo
Jeansjasje - H&m

Het stofje van wat dichterbij. Echte retro bloemekes!

Ooh ja, zei ik al dat er een overlock-steek op mijn nieuwe naaimachine staan? Echt keizalig! Het rokje is trouwens niet omgezoomd met een tweelingnaald, maar wel via de geweldige tutorial van Marte.

En niet alleen ik was fan van deze rokjes. Ook de schoonmama was direct verliefd op mijn rokjes en vroeg of ik er eentje voor haar wou maken. Normaal maak ik niet graag kleren voor andere mensen, maar voor haar wou ik wel een uitzondering maken. Een uurtje stofjes kijken op de website van Liesellove en we kozen voor deze prachtige stof met veertjes van Camelot.


Er werd al heel wat genaaid, maar er ligt nog heel wat stof klaar om te worden verwerkt tot Julia Sweaters, retro jurkjes, Lotta skirts, ... Maar nu eerst een avondje gezellig genieten van een avondje dolce far niente!

Wat is het laatste dat jullie naaiden? En zijn er zo van die stukken waarvan jullie er ook al meerdere maakten, gewoon omdat het zo goed zit/leuk is om te maken?

Oh ja, je kan nog tot morgen de grote naaienquête invullen en zo ook deelnemen aan de give-away. Je maakt kans op een leuk naaipakket met o.a. 2 meter stof van Max Bloch en een patroontje van Compagnie M.



Liefs,
Miss Pixie

Reacties

  1. Mooie foto's,leuke rokjes,tof kleedje enz!Je bent echt goed bezig zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat kan jij goed naaien! En het staat je allemaal ook nog eens leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)
      Moet er wel eerlijk bijzeggen dat de rokjes en de top vrij simpel zijn om te naaien, maar het hoeven niet altijd de meest ingewikkelde patronen te zijn eh?

      Verwijderen
  3. Amai, gij ijverige bie, ferm gewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind vooral je gebruik van printjes heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een volledige zomergarderobe! Het rokje met de vogeltjes is mijn favoriet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad :)
      Ja, de vogeltjes zijn echt leuk eh? Was direct verliefd op het stofje :)

      Verwijderen
  6. Amaai, wat een naarstige naaister! Die harley top is echt geweldig en dat vogeltjes rokje is echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten