Review: How blogs work van Stephanie Duval

"Zijt gij nu nog een boek over bloggen aan het lezen?" dixit het vriendje toen hij me tijdens de paasvakantie aantrof in de zetel met het boek "How blogs work" van Stephanie Duval. Ik wou na "Het blogboek" en "Make it! Blog it! Share it!" ook dit boek nog lezen. Omdat ik niet genoeg kan krijgen van bloggen en omdat ik zoveel mogelijk verschillende standpunten over bloggen wou kennen.
Het boek van Stephanie Duval is een vrij lijvig, allesomvattend exemplaar. Het start met waarom je zou gaan bloggen en hoe je hiermee start en reikt tot het professionaliseren van je blog. Het is daardoor geschikt voor beginners en gevorderde bloggers. Mijn tip voor beginnende bloggers die het boek lezen: laat je niet afschrikken door de laatste hoofdstukken. Concentreer je op het begin en eens je blog goed loopt, kan je de laatste hoofdstukken (her)lezen en gaan toepassen. 


Ik ben fan van de opbouw en layout van elk hoofdstuk. Van de vetgedrukte inleiding tot de mooi onderlijnde tussentitels. Elk hoofdstuk eindigt met 2 à 3 interviews met succesvolle lifestyle bloggers. Dat is een leuke afwisseling en maakt het boek wat luchtiger. Want met zaken zoals SEO en bussinessplannen kan je niet echt spreken over een luchtige lectuur. Heel het boek staat vol met leuke tekeningetjes die de stijl van het boek af maken. Al mis ik bij de interviews wel foto's. Toch altijd leuk om het gezicht achter de blogger te zien?


Ik heb nog heel wat bijgeleerd van het boek. Zeker de insiders tips die doorheen het boek terug te vinden zijn, vond ik interessant. Maar Stephanie komt uit een heel andere sector van bloggen en gaf veel voorbeelden uit/van lifestyleblogs. Daardoor verloor ik tijdens soms wat interesse. Conclusie: goed boek, maar niet voor mijn niche. En als ze me nu vragen welk boek over bloggen ik het beste vond? Allemaal! Het is geen of-of, maar en-en. Ze zijn gericht op een ander publiek en vullen elkaar heel goed aan.

Reacties

 1. grappig, ik had hem vanmiddag nog vast in de boekenwinkel. Heb hem uiteindelijk niet gekocht omdat ik vreesde dat er veel overlap zou zijn met het Blogboek (dat ik al heb) en de tips die ik her en der al op het weeweewee gevonden heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral de eerste hoofdstukken zijn veel overlap. Als je professioneel wilt gaan bloggen, kan ik je wel dit boek aanraden :)

   Verwijderen
 2. aah, fijne review! Dank je. Ik overweeg toch om hem te lezen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen :)
   Ik vond hem best wel goed, alleen sloot hij niet aan bij mijn blog en doelgroep.
   Veel leesplezier!

   Verwijderen
 3. op de vorige boekenbeurs heb ik het boek gekocht. maar inderdaad: ook voor mij iets teveel lifestyle. al vond ik het wel heel interessant om te lezen en ben ik daarna toch weer beginnen bloggen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super dat je dankzij het boek terug bent beginnen bloggen :)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten