donderdag 21 mei 2015

Mijn snelle, eenvoudige havermoutpannenkoeken

Er wordt hier nog steeds 90% van de tijd suikervrij gegeten. Ik heb helemaal geen zin meer om te snoepen of om andere troep te eten. En als ik het dan wel doe, ben ik daarna serieus misselijk. Ik blijf erbij dat gezond en suikervrij leven niet saai hoeft te zijn. Deze ochtend (en gisteren als dessert :p) at ik havermoutpannenkoekjes. Vol met healthy goodies en toch heb je het gevoel dat je "aan het zondigen" bent. En ze zijn nog eenvoudig om te maken ook.


Ingrediënten voor 6 - 8 kleine pannenkoeken:
  • 100 havervlokken
  • 180 ml (amandel)melk
  • 2 - 3 el zelfgemaakte, suikervrije appelmoes
  • 1 (bio) ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl speculooskruiden (of 1/2 tl kaneel)
  • Kokosolie
  • Optioneel: 1 el lijnzaad, 1 el chiazaad, 1 el honing, ...
Werkwijze:
  1. Doe de havervlokken in een blender en mix tot meel. 
  2. Voeg de melk, het ei en de appelmoes toe. 
  3. Mix tot een geheel. Roer voor de zekerheid met een lepel ook het beslag nog eens goed om, want soms blijft het havermeel onderaan in de blender plakken. 
  4. Voeg het vanille extract en speculooskruiden (en eventueel zaadjes, honing, ... toe) en mix opnieuw. 
  5. Verhit wat kokosolie en bak de pannenkoekjes goudbruin.
Ik serveerde ze met aardbeien en maple syrup voor het vriendje en ikzelf at ze met aardbeien en een grote lepel Griekse yoghurt.

Laat het smaken!

Liefs,
Miss Pixie

12 opmerkingen:

  1. Kan je dat al op voorhand klaar maken,dat deeg?Dan kan ik dat eventueel deze avond klaar maken en morgen vroeg bakken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zou ik niet doen, dat gaat te vast worden dan.
      Ik bakte mijn pannenkoekjes gisterenavond en zette ze in de koelkast. Deze ochtend kort opgewarmd in de microgolfoven en ze smaakten even lekker dan als ze versgebakken zijn ;)

      Verwijderen
    2. Oké dan ga ik het zo ook doen,bedankt,hé!

      Verwijderen
  2. Ja, ik heb zelf ook zo'n gerechtje op mijn youtube kanaal staan. Die zijn idd super lekker en je hebt geen suiker nodig. Straf é!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad :) Zeker met die appelmoes en aardbeien, die zijn al zoet.
      Heb echt gesmuld deze ochtend.

      Verwijderen
  3. Gepind!
    Ik maakte onlangs speltpannenkoeken (http://www.mooiding.be/2015/05/01/food/). Wel met stevia, maar ik vermoed dat je dit ook gewoon zou kunnen vervangen door de appelmoes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Cool, ik word gepind ;)
      Speltpannekoeken maakte ik onlangs ook eens. Ik gebruikte toen ook een appel. Ben niet zo gek op de smaak van stevia dus ik gebruik dat niet vaak ;)
      Ik gebruik tegenwoordig vooral appelmoes, banaan, vanille extract of speculooskruiden.

      Verwijderen
  4. Ik ga die ook eens maken, maar k moet eerst naar de winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Over laatst ook gegeten bij een nichtje. Bij haar zat er geen appelmoes onder maar banaan...ook lekker

    BeantwoordenVerwijderen