7 dingen die doodnormaal zijn onder bloggers #femmablogschool

Wij bloggers zijn een speciaal volk. Wij doen dingen waar anderen, zoals het vriendje en Zus in mijn geval, zich blauw aan ergeren! Zo moeten wij foto's nemen van alles wat we eten of elke tas koffie die we drinken (en je gezelschap moet dan ook wachten met eten/drinken tot je hiermee klaar bent). Het eerste wat we ons afvragen als we op een nieuwe plek zijn, is of er wifi is (want ja hallo, die foto moeten we ook sharen). En een heleboel van onze vrienden kennen we enkel online. En daarom lieve lezers is het zalig om een weekend door te brengen met andere bloggers op de Femma blogschool, want de volgende 7 dingen zijn doodnormaal onder bloggers:


 1. De eerste vraag die er wordt gesteld: "Wat is het wachtwoord van de wifi"? Niemand die raar opkijkt en iedereen die spontaan zijn gsm/tablet bovenhaalt.

 2. Elkaar leren kennen, gaat als volgt:
  - "Van welke blog ben je?"
  - "Oh tof! Heb je ook een Facebookpagina?" (pagina wordt instant geliket)
  - "Hoe noem je op Instagram en Twitter?" (wordt direct gefollowed)
  - "Heb je ook een kaartje?"
  - "Ah ja, en wat is je naam eigenlijk?"

 3. Niemand die raar opkijkt als je duizend foto's neemt van 1 object of persoon en je daarvoor in rare bochten en houdingen wringt. (Waarschijnlijk zijn ze op het moment toch net hetzelfde aan het doen).
 4. Kei enthousiast worden van een hasthag die past bij het evenement! #femmablogschool
 5. Hoewel je vlak naast elkaar zit, ben je toch aan het communiceren via je smartphone en sociale media. Niemand die raar opkijkt dat je min of mee vergroeid bent met je smartphone.
 6. Helemaal starstruck zijn door een andere blogger en/of auteur die komt spreken. Move over B.V.'s, wij gaan voor B.B.'ers!

 7. Elkaar voor het eerst in real life en zien en babbelen alsof je elkaar al je hele leven kent en elke dag ziet. 
Herkenbaar? Of toch niet? Wat vinden jullie echt typerend voor bloggers?

(Deze blogpost ontstond in het kader van de workshop "schrijven voor bloggers" door de geweldige Lobke. Zij gaf ons tips en zette ons direct aan het werk. Het was tenslotte toch een work-shop?)

Reacties

 1. Toch wel een paar dingen zijn herkenbaar ja, al had ik nog nooit het geluk om aanwezig te zijn op een evenement waar veel medeblogsters ook waren. Maar dat komt hopelijk nog wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, het ziet er gezellig uit!
  En inderdaad, een groot deel van jouw punten herken ik wel. Grappig toch eigenlijk hoe 'wij' zo ons eigen 'wereldje' hebben gecreëerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was heel gezellig!
   Ja, het was echt zo grappig en opvallend hoe gelijk we allemaal wel niet waren ;)

   Verwijderen
 3. Heel herkenbaar, mijn eerste meeting met een andere blogger verliep of we elkaar al jaren kenden. De omgeving was dan ook echt verbaasd dat wel elkaar voor het eerst pas zagen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar. Vooral wat in je inleiding staat. Dat we van alles foto's nemen en mensen uit onze directe omgeving zich daar (soms) aan ergeren. Zo ging ik vorige week uit eten met vrienden en mijn aperitief was werkelijk prachtig. Ik heb mij moeten inhouden om geen foto te nemen. Achteraf had ik spijt want het zou ne schone geweest zijn om te delen. Ik heb al wel het geluk gehad om met veel bloggers samen te zijn en herken wel veel van wat je hier vertelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb me al over de irritaties van anderen ivm foto's nemen gezet :p Je kan nooit genoeg foto's hebben, denk ik dan maar ;)

   Verwijderen
 5. oo zo herkenbaar!!!! Zalig om niet alleen te zijn, en inderdaad je vriende die raar kijken omdat je weer foto's aan het trekken bent. Ga ik ook eens moeten volgen!

  staruur.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahahahaha, heel herkenbaar. En ik moet zeggen dat je er echt goed uitziet, je suikervrije maand heeft vruchten afgeworpen. (sjot mezelf nog eens onder mijn gat)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je doet me blozen :$ Dankjewel voor het compliment.
   Ga ervoor zou ik zo zeggen! Toitoitoi ;)

   Verwijderen
 7. Het wachtwoord van de wifi....ooit komen er tijden dat dat niet meer nodig zal zijn zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey, ik vond jouw post anders toch origineler geschreven dan de mijne hoor, maar ik ben wel blij met mijn prijsje. Ik geloof dat ik dat 'dingetje' gevonden heb, bij instellingen en sitefeed, het is alleen moeilijk te checken bij jezelf of dat effectief werkt nu. Nu nog leuke buttons installeren, en nog zoveel meer. Merci voor de tips!.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je verdient de prijs voor 100% :) Heb hier btw nog bonnen van de blogameetup liggen die ik ook dringen moet opgebruiken ;) Geniet er maar van.

   Zal eens een kijkje nemen naar je bloglovin ;)

   En dat is heel graag gedaan. Dinsdag volgt de button-tutorial btw. Als je nog vragen hebt, mail/fb me dan maar ;)

   Verwijderen
 9. Ja heel herkenbaar jouw verslagje alleen heb ik nog geen blog meeting achter de rug...maar wat niet is kan nog komen,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Speciaal, hé? Ik geniet daar wel van, van dat samenhorigheidsgevoel van een community die je eigenlijk niet in real life kent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad speciaal. En vooral zo plezant.
   Ik kan daar ook zo van genieten en daarna heb ik energie (en creativiteit) voor 10 :)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten