What I liked about may

Op deze druilerige zondag nemen we afscheid van mei en kijken we vooruit naar een hopelijk zonnigere maand juni. Los van de regen was mei een topmaand! Tijd om eventjes terug te blikken.
Mijn 3 favoriete blogposts hier op de blog:


 1. 7 dingen die doodnormaal zijn onder bloggers #femmablogschool

  Ik ging op Femma blogweekend en volgde een workshop "schrijven voor bloggers". Na de theorie kregen we van Lobke 45 minuten om die toe te passen en een blogpost te produceren. Ik had in de loop van de dag notities genomen over dingen waar ik zeker wou over bloggen en ik was zo blij dat ik dit had gedaan, want anders krijg ik op 25 minuten nooit een blogpost klaar.
 2. Tutorial: leuke social media buttons toevoegen aan je blog.


  Toen ik begon te bloggen, zag mijn blog er echt niet uit. Een tijd geleden gaf ik hem een make-over en voegde ik mooie social media buttons toe aan mijn homepage. Ik kreeg heel veel vragen over hoe je dit kon doen, dus maakte ik een tutorial. Ik kreeg hier zo veel leuke en lieve reacties op dat ik er vrolijk van blijf worden. Deze blogsters gingen aan de slag met de tutorial:

  - Eefje van Wollebol
  - Marieke van Unique Marieke
  - Zowiezo Handmade 
  - Simply Hanne

  En dan waren er nog enkele andere, zoals Carla van Ik maak het zelf nu, die nog van plan zijn om er mee aan de slag te gaan.
 3. Wat er van onder de naaimachine rolde, editie Compagnie M.


  Er werd ook nog eens voor mezelf genaaid deze maand. Een weekendje alleen thuis bleek goed voor 3 nieuwe kledingstukken. Ik koos voor patroontjes van Compagnie M. en mooie stofjes van bij Liesellove en Madeline de Stoffenmadam. 

  Mijn Julia-sweaters zijn echt mijn favoriete kledingstukken momenteel. Comfy, lekker warm en toch gekleed. Bij de derde kleuterklassers viel vooral die met het stofje van Aime comme Marie in de smaak. Ik kreeg de opmerking: "Juf, dat zijn ananassen. En geen vogels!". Als het zelfs al opvalt bij onze kleuters dan wordt het echt tijd om te stoppen met vogel-stofjes te kopen.

  Mijn Lotta-skirt hangt ongedragen in de kleerkast. Enerzijds door het slechte weer, anderzijds omdat ik nog niets heb gevonden om hem mee te combineren. Binnenkort moet ik naar een doopfeest en ik ga hem tot dan in de kast houden denk ik.
De 3 beste blogposts die ik las:

 1. "Een mama met een verhaal" van Madame Stof

  Ondertussen deelde Inge al 3 posts in deze categorie en al 3 keer moest ik naar de tissues-doos grijpen. Zo een aangrijpend verhaal. Ik vind het echt moedig dat ze dit durft delen.
 2. "Wat heb je nodig om te starten met je eigen WordPress.org installatie?" van Verbeelding.

  Ik kreeg al meermaals het advies om over te stappen op WordPress i.p.v. Blogger. Ik moet eerlijk toegeven dat het idee alleen al me wat afschrikt. Want ik ben bang dat er iets gaat mislopen en ik al mijn berichten kwijt ben of dat ik er gewoon helemaal niet mee ga kunnen werken. Maar toen verscheen deze WordPress-reeks op Kathleen haar blog en was ik al wat geruster. Alles werd gelezen en gepind en deze zomer gaan mijn vriend en ik er samen werk van maken.
 3. "Lilith is een alles of nikser" van Tales from the crib

  Dit is zo herkenbaar! En het deed me deugd om te weten dat ik niet de enige was die zo in elkaar zit. Want bij mij is het ook zwart of wit, heel up of heel down, heel gezond of heel ongezond, ... Iets er tussen bestaat niet.

Mijn 3 favoriete Instagram-foto's:
Mijn 3 favoriete give-aways:

 1. Bij Romina van Big City Life kan je momenteel een leuk koekjespakket van Jules Destrooper winnen. Njamnjamnjam.
 2. Bij Inge van Madame Stof maak je nog tot 3 juni kans op een cadeaubon van Smartphoto.
 3. Madeline de Stoffenmadam maakte van mei een feestmaand en gaf vier stofpakketten weg. En eerlijk: welke naaister wil nu geen kans maken op stof?

Mijn 3 favoriete pins:

3 x leuk (blog)nieuws:

 1. Ik mocht deze maand 3 BB'ers (Bekende Bloggers dus :p) interviewen voor een nieuw blogitem en nog 2 anderen stemden in voor een interview. Hooray!
 2. Mijn blogpost over de Femma blogschool werd gebruikt om de 2e editie te promoten en verscheen op hun website.
 3. Ik mag deelnemen aan de naaiwedstrijd voor actieve naaibloggers van Cas en Nina. Ik werd uit meer dan 100 kandidaten geselecteerd en zit bij de laatste tien. Op tien juni zal mijn eerste maaksel online komen en dan kan er een week lang gestemd worden. Stress, zenuwen, en meer van dat! Maar ik ben wel super enthousiast!
Hoe was jullie maand mei? Wat was het topmoment? 

Liefs,
Miss Pixie

P.S.: De winnaar van de Villa Appelzee give-away staat nu op Facebook.


Reacties

 1. Wat lief dat je me vernoemt en nog wel 2 keer! Sorry dat je zo naar die zakdoekjes moet grijpen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is verdiend :)
   En je moet geen sorry zeggen, ik vind het echt straf van je dat je dit durft vertellen.
   Én ik ben een giga blijtsmoel :p Dit weekend op het schoolfeest ook traantjes gelaten.

   Verwijderen
 2. Ik heb net geprobeerd om de pins toe te voegen maar is niet helemaal gelukt.Als je tijd hebt kan je dan eens gaan piepen op mijn blogje?Ik heb er de link onder staan wat niet echt de bedoeling is en ik had ook liever kleinere icoontjes gehad....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben eens gaan piepen.
   Vraag me af hoe dat komt...
   Heb je je afbeelding geselecteerd en dan op 'link' geklikt?
   Qua grootte zou ik de afbeelding selecteren en dan op klein klikken.

   Verwijderen
 3. Ik ben supernieuwsgierig naar die naaiwedstrijd. Zoveel naaiwonders tegen elkaar, dat gaat hier nogal spatten achter het scherm!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat mijn project goed genoeg is vooral.
   Mijn stofjes waren mijn 3e keuze en het zal dus een tas worden ipv een jurkje.
   StressStressStress!

   Verwijderen
 4. joh. Ik kom hier nog eens op pc. Zo schoon aangepast! Zo professioneel enal! Go MissPixie ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Romina :)
   En wat een coole give-away dat je organiseerde!

   Verwijderen
 5. Amaai! Veel succes met die naaiwedstrijd. En moest je toch vast komen te zitten met WordPress, dan weet je me te vinden hé. ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten