De kijkkasttag - TV tag voor bloggers

Af en toe gaan er hier in blogland tags rond. Dat zijn vragen binnen een bepaald thema die je in een blogpost beantwoord en op het einde geef je de tag door aan andere bloggers. Mijn Instagram-maatje Nele van Mama Expert maakte een eigen tag over TV kijken en nomineerde mij om de vragen te beantwoorden. Iets wat ik met veel plezier doe! Here we go.

Kijk je vaak tv?

Euhm... Echt kijken niet zo. De t.v. staat wel vaak aan. Ik hou niet van stilte, zeker niet als ik alleen thuis ben, dus zet ik de tv aan. Terwijl ik naai, haak, blog, ... luister ik naar tv-programma's. Ik weet het, een beetje raar en een beetje gek, maar het is zo. 

Het vriendje en ik hebben ook steeds 1 serie waar we enkel samen naar kijken. Zo zijn we al sinds december bezig met alles van The X-files te kijken. In de winter keken we 3 tot 4 keer in de week naar een aantal afleveringen. Nu het langer licht is buiten en ietsje beter weer wordt, kijken we vaak maar 1 keer in de week naar een aantal afleveringen.

Toen we net ons Netflix-abonnement hadden, ben ik wel even in een tv-verslaafde zombie veranderd. Zo keek ik in het verlengde weekend van 11 november een anderhalf seizoen van The mentalist. Woops.

Wat vind je echt leuke tv?

Wij kijken hier vooral naar non-fictie. Programma's zoals De rechtbank, Topdokters, Alloo in de gevangenis, Reizen Waes, ... zijn echt toppers voor ons! Die worden opgenomen en op zaterdag of zondag kijken we dan rustig naar alles van afgelopen week. Ik zelf heb ook een zwak voor kookprogramma's en ziekenhuisseries.


Van welk TV-programma durf je nauwelijks toe te geven dat je het graag kijkt?

Oh nee, ik weet nu al dat dit me tot in de eeuwigheid zal achtervolgen. Ik ben echt fan van ... Stürm der Liebe. Toen ik nog thuis woonde, keek ik er samen met mijn meme naar. Zelfs als ik een hele week op kot had gezeten kon ik nog volgen. Ik vind dat echt geweldig! En op het einde van elk seizoen komt alles goed! Nog een extra voordeel: ik heb mijn Duits er al enorm door bijgeschaafd.

Snoep je voor de televisie?

Niet echt meer sinds mijn suikerdetox. Soms eens een stukje zwarte chocola. Wel drink ik vaak een tasje thee of warme melk tijdens het tv-kijken.


Wie is jouw favoriete tv-kok?

Mag ik er maar eentje kiezen? Ik ga effe cheaten bij deze vraag, want ik hou echt van kookprogramma's.

 • Favoriete Vlaamse tv-kok: Jeroen Meus
 • Favoriete Britse tv-kok: Jamie Olliver
 • Favoriete vrouwelijke tv-kok: Rachel Khoo (van The little Paris kitchen)
 • Favoriete Australische kok: George van Masterchef Australia
Ben je een zapper?

Nope. Ik heb 3 vaste zenders die opstaan als ik tv-luister: Vitaya, TLC of Njam. Het vriendje daarintegen die is wel een echte zapper en ik kan me daar aan ergeren. Tijdens reclame begint hij aan zo een hoog tempo te zappen dat ik er draaierig van word.

Kijk je nog tv na een avondje stappen?

Ja, altijd. Ik kan nooit onmiddellijk slapen als ik thuis kom dus kijk ik nog even tv. Vaak met een pakje koekjes erbij, want na een avondje stappen heb ik ook steeds nog honger.

Hou je van komedie/humor? Wie is je favoriete komiek?

Ik heb niet echt een favoriete komiek, maar ik kijk wel eens graag naar comedy shows. Vooral "Live at the apollo" op Acht is een heel goed programma. Het niveau van de humor ligt daar ook net iets hoger dan bij Vlaamse comedy. Programma's zoals "Tegen de sterren op", "Foute vrienden", "Wat als...", ... daar zie ik de humor niet van in.

Aan welk programma uit je jeugd hou je goede herinneringen over?

In mijne tijd was er nog niet zoveel keuze als nu. Dan werd er 1 uurtje per dag op VRT2 kinderprogramma's uitgezonden: Bassie en Adriaan, Postbus X, Disney Festival, Beestenbos is boos, De boomhut, Tik Tak, ... Die vond ik allemaal geweldig!

Ik was (en ben nog steeds :p) een grote Samson-fan en stond iedere zondagochtend om 9u op om naar Samson te kijken. Later hadden ze ook een show op woensdagnamiddag en daar mocht ik meestal ook naar kijken. Maar dan kon ik het vergeten om 's avonds nog naar tv te kijken. Jaja, er was een tijd dat de jeugd nog andere dingen deed dan tv kijken :p

Toen ik iets ouder was, was ik vooral gek op Full House en Boy meets world. Daarvoor zat ik elke avond stipt klaar.

Van welk programma mis je geen enkele aflevering?

Ik mis van niets een aflevering. Lang leve de digibox en lang leve Netflix!

Hoe en waar kijk je tv?

Meestal samen met het vriendje in de zetel. Allebei languit en ik met mijn hoofd op zijn borst en met zijn arm rond mij heen. Allebei voorzien van een hoop dekentjes.

We kijken ook regelmatig in bed op de tablet naar Netflix. Zeker tijdens de afgelopen wintermaanden. Op zondag om 10u wakker worden en tot 14u in bed naar Netflix kijken. Zalig toch?

Films of series?

Liever series. Sinds ik werk, lijkt het wel of ik het concentratievermogen van een goudvis heb. Me concentreren op een film is soms echt een hele opgaven. Hoewel ik bij een serie ook wel voor het einde durf in slaap vallen.

Waar kijk je zeker nooit naar?

Soaps zoals Familie of Thuis zal hier nooit opstaan. Dat is niet echt iets wat me aanspreekt.

En nu is het mijn beurt om te taggen! Bij deze nomineer ik Karin van Bluetales, Karine van Little stories to read en Lobke van Leuke Wereld. Ook zin om deze tag te delen? 

En mijn lieve lezers, hoe zit het eigenlijk met jullie kijkgedrag?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Sturm der Liebe vond ik echt super vooral het seizoen met Felix en Emma. Daarna heb ik het opgegeven wegens niet meer geloofwaardig. Een tasje thee is een absolute must als ik lekker lang voor de buis kruip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hoe verder het gaat hoe erger het wel wordt :p
   Dit seizoen is er compleet over ;)

   Verwijderen
 2. Hahahaha sturm der liebe - ooooh dat ga je nog veel mogen horen ! En ik zie t helemaal voor me - zoals je t beschrijft hoe jij met de Man der Liebe in de zetel hangt - romantisch ! Bedankt voor t invullen van de tag - ik heb je weer wat beter leren kennen xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vreesde ik al :p

   Graag gedaan, het was een leuke tag. En zeker in de drukke week die ik had, was zo een tag wel handig ;) Ik ga dat binnenkort ook eens lanceren. Bij deze ben je al gewaarschuwd dat ik je dus zal taggen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten