40 dagen bloggen: een terugblikHet zit er op mensen: vandaag staat blogpost nummer 40 van 40 dagen bloggen online! Ik had nooit gedacht de challenge tot een goed einde te brengen, maar met het inzetten van de 6 skipdagen is het uiteindelijke resultaat 40/40! En daar ben ik zot fier op. 

Waarom deed ik mee aan deze challenge?

Een van mijn doelstellingen voor 2017 was om meer te bloggen. De blog is en blijft mijn baby en de basis voor al mijn andere projecten. Maar laten we eerlijk zijn, de laatste maanden was het hier niet veel soeps. Ik had echt iets nodig om me te motiveren en vond dat in deze challenge. Ook het enthousiasme in de Meststoffen voor jouw blog-Facebookgroep werkte aanstekelijk. Die bloggers-samenhorigheid had ik de laatste maanden wat gemist en ik hoopte dat dit project daar opnieuw voor zou zorgen.
Hoe heb ik het ervaren?

Met ups en downs. De eerste 15 dagen liepen op rolletjes en ik was dan ook heel blij dat ik het bingo-vakje met "15 dagen na elkaar geblogd" mocht afvinken. Daarna werd het iets lastiger en werden er skipdagen ingezet. Zo elke dag een blogpost online krijgen en promoten is heel intensief. Ik sloeg er ook niet in om voor elke post eigen foto's te voorzien dus Canva en Pixabay to the rescue! Er waren dagen waarop ik in een flow zat en direct 4 posts in eens schreef en dan waren er dagen waarbij ik mijn pc het liefst tegen de muur wou knallen.

Ik was aanvankelijk heel blij met het lijstje met mogelijke blogposts dat Kathleen opstelde omat ik bang was niet genoeg inspiratie te hebben. Maar verbazingwekkend genoeg kreeg ik door zo veel te bloggen gewoon nog meer inspiratie! Ik gebruikte wel een aantal van de onderwerpen op de lijst, maar de meeste posts kwamen uit mezelf en ik legde zelfs een (vrij lange) lijst aan met ideetjes voor de komende periode. Het een project al wat ambitieuzer dan het andere.

Wat ik wel merkte door zo veel bezig te zijn met mijn eigen blog was dat het soms lastig was om te gaan lezen bij anderen. Er kwam dan ook zo ontzettend veel online. Dus probeerde ik 1 keer per week een avondje tijd te maken om te gaan lezen en reageren bij anderen. Dat is niet altijd even goed gelukt, maar heb mijn best gedaan.
Wat heeft het opgebracht?

Veel! Maar dan heb ik het niet over centjes he ;) Het heeft me terug goesting gegeven om te bloggen en te schrijven. Het heeft er voor gezorgd dat ik de blog opnieuw de aandacht geef die hij verdient en het allemaal wat serieuzer aanpak. Ik zag de blog ook groeien op die anderhalve maand. Ik kreeg nieuwe lezers en nieuwe volgers op social media. Drie posts scoorden zo goed dat ze direct in de top 10 van mijn meest gelezen berichten ooit terechtkwamen.

Het bloggerscommunity-gevoel is ook helemaal terug. Ik leerde nieuwe bloggers kennen, had opnieuw meer contact met bloggers die ik al kende en er waren leuke samenwerkingen zoals de giveaway met Hanne en de swap met Kelly.
De flow van het project heeft er ook voor gezorgd dat ik een workshop "start to journal" lanceerde die nu toch al enkele keren volzet is en waar er vraag naar blijft. Ondertussen ben ik ook nog enkele andere workshops aan het uitwerken. Verder schreef ik ook een e-book dat je binnenkort gratis zal kunnen downloaden. Ik heb dus niet stilgezeten ;)

Ik kreeg ook enkele mooie kansen zoals het uittesten van de Simply you box en een samenwerking met Smartphoto waar ik binnenkort zal over posten. En niet alleen hier op de blog boden zich leuke kansen aan, ook op de Facebookgroep van Bullet Journal België staat er iets leuks te gebeuren ;)

En wat nu?

Wel, nu ga ik opnieuw moeten zoeken naar een nieuw blogritme. Ik weet nog niet goed hoe vaak ik nu wil gaan schrijven. En of dat dit enkel op de blog zal zijn of ook onder de vorm van een nieuwsbrief of ook content via vlogs. Of dat ik ook betalende content ga aanbieden via Patreon waar Kathleen al eerder over sprak

Ik hoop dat de enquête die ik gisteren online plaatste (je kan die nog steeds invullen!) me daar wat kan in sturen en me wat wijzer maakt. Ik ga in ieder geval opnieuw gebruik maken van een contentcalender, want ja, dit project heeft nog maar eens bewezen dat dat handig is.
En nu ga ik me op de paaseitjes storten en verder lekker nietsen :)

Vrolijk Pasen iedereen!

#40dagenbloggen: 40/40


Reacties

 1. Ik heb ook soms een 'flow' gehad en maar goed, want die bleek ik dan nodig te hebben als ik het te druk had.
  Ik ben ook niet genoeg gaan lezen, maar heb wel leuke nieuwe blogs en hun schrijvers leren kennen.
  Ik zit ook wel wat met hetzelfde 'probleem': "Hoe vaak wil ik nu gaan schrijven per week? Wat is er effectief haalbaar?"
  Ik ben er nog niet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat heel wat deelnemers nu met die vraag zitten.
   Het zal weer even wennen zijn om op een ander tempo te bloggen denk ik.

   Verwijderen
 2. Ik ben ook helemaal voor een contentkalender!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu 2 a5-jes met ideeën en een lege contentkalender :p Er is nog werk op organisatorisch gebied.

   Verwijderen
 3. Goed gedaan! Ook hier zal het weer zoeken zijn naar een nieuw evenwicht, maar ik heb weer enorm veel inspiratie en motivatie. Die bloggers-samenhorigheid is echt wel iets tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Fijn dat je terug inspiratie en motivatie hebt. Toch zot wat zo een project kan doen he.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten