52 manieren om je leven eenvoudiger te maken: tip 4

Enkele weken geleden besloot ik dat ik mijn leven ging herorganiseren. Ik was op van de stress en was vermoeid en ambetant, want ik had geen tijd om te doen wat ik graag doe. Ik heb meer en meer nood aan rust en eenvoud in mijn leven. Ik moet eerlijk toegeven dat de vorige drie tips al een heel goede invloed hebben. Ik besteed minder tijd aan boodschappen en in de keuken en dat betekent meer tijd voor andere zaken. 

De volgende tip is eentje die ik ben beginnen doen sinds het begin van dit schooljaar. Mensen die me goed kennen, weten dat ik geen ochtendpersoon ben. Ik heb een vrij berucht ochtendhumeur en dat humeur kan mijn hele dag bepalen. Dus is dit mijn volgende tip:

TIP 4: 
Vertrek rustig naar het werk


Ik zou er 's ochtends alles aan doen om vijf minuten langer in mijn bed te kunnen blijven. En vorig schooljaar deed ik dat soms ook, soms net vijf minuutjes te lang. Waardoor ik dan als een wervelwind door het appartement raasde op zoek naar bij elkaar passende sokken, schoenen, mijn bril, ... en dan ook nog snel mijn tien-uurtje en lunch moest maken. Dat resulteerde in ofwel een broodje gaan halen ofwel nét op tijd de schoolpoort binnenwandelen. En ik voelde me dan een hele dag opgejaagd.

Op het einde van de grote vakantie ging er een Mamzel-avond door bij mij thuis. En daar kocht ik me een schattig koeltasje waar mijn lunch, koekendoosje, fruit en mijn koffiepads in kunnen. En sinds het begin van het schooljaar zet ik elke avond alles klaar in het tasje zodat ik 's ochtends enkel nog het tasje hoef mee te nemen. En doordat ik mijn boodschappen plan, is er ook altijd genoeg eten in huis om een gezonde lunch mee te nemen: slaatjes, soep, restjes van de avond ervoor (lang leve de microgolfoven op school!), ... Soms neem ik wel nog boterhammen mee en dan sta ik wel weer ietsje vroeger op.

Ontbijten doe ik meestal on-the-go, zoals je hier al kon lezen. Ik probeer meestal voor 2 ochtenden ineens ontbijt te voorzien en zet dit ook 's avonds klaar. Soms neem ik ook koffie of thee mee in de auto en dan zet ik de waterkoker aan terwijl ik me douch om tijd te sparen. Dan ga ik snel een zakje thee of koffie in het water doen en ga ik me verder klaarmaken. Als ik klaar ben om te vertrekken is mijn thee of koffie ook klaar om mee te nemen en direct te drinken. Multitasken noemt men dat zeker? Als ik extra materialen moet meenemen de volgende dag zet ik die op mijn to do-lijst en zet ik die 's avonds nog klaar zodat ik zeker ben dat ik alles mee heb. Ook mijn kledij leg ik allemaal klaar 's avonds. 

Ik weet dat veel mensen dit ofwel vanzelfsprekend vinden, maar dat er anderzijds ook veel mensen zijn die net als ik vorig jaar elke ochtend als een wervelwind door hun huis razen om toch maar helemaal in orde én op tijd te zijn. Ik besteed hier 's avonds een kwartiertje tijd aan en dat zorgt ervoor dat ik 's ochtends ietsje langer kan slapen en elke dag op tijd en volledig in orde op school verschijn. En sinds ik rustiger naar het werk vertrek, voel ik me overdag ook rustiger.

En hoe ziet jullie ochtendroutine eruit? Is het ook van wervelwind of loopt alles heel rustig? Kom je vaak al gestrest op het werk aan of ben je de rust zelve?

Liefs,
Miss Pixie

Reacties

 1. Hier geen wervelwind te bespeuren. Ik sta om 5.45 u op maak me klaar, doe de boterhammen klaar voor mijn 3 kids en mijn man. Dan heb ik nog voldoende tijd voor een rustig ontbijt en om 6.30 u vertrek ik naar mijn werk. Ook daar hoef ik me niet te haasten.
  Veel succes en het zal het verschil maken.
  Groetjes Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo vroeg opstaan seg. Ik woon dicht bij mijn werk en sta daardoor pas rond 7u20 op. En ik vertrek om 7u45 naar het werk.
   Op het werk is het vaak wel nog opgejaagd. Zeker de dagen waarop ik toezicht heb op de speelplaats. Maar daar zal niet veel aan veranderen vrees ik.

   Liefs,
   Miss Pixie

   Verwijderen
 2. Hier overduidelijk de wervelwind... Ik betrap mezelf op dezelfde ergernissen dus mss moet ik jouw tricks ook eens toepassen en de boekentasjes van de kindjes op tijd maken, mijn lunch voorbereiden, mijn boekentas maken... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel ik moet zeggen: het helpt echt :) Dus zeker de moeite om het eens een kans te geven :)

   Liefs,
   Miss Pixie

   Verwijderen
 3. Hier wordt s avonds ook vaak alles klaargezet, kleren kids, boekentassen gevuld behalve de boterhammen, ontbijttafel helemaal klaargezet. Scheelt misschien maar 5 minuutjes s morgens maar is vooral veeeeeel minder hectisch en hebben de kids zelfs tijd om nog rustig wat te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is inderdaad gek hoe zo een kleine dingetjes de ochtend er na toch een wereld van verschil kunnen maken :)

   Liefs,
   Miss Pixie

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten