Kerstkriebels..

Duizend sterren dag en nacht.
Er houden engeltjes de wacht.
Er klinkt muziek ik elke straat. 
Heel veel wit en weinig groen.
De hele wereld eet kalkoen. 
Terwijl men over vrede praat.

Dan is het kerstmis, dan is het feest.
Er is al lang geen witte kerstmis meer geweest.
Er hangen slingers in onze boom,
een witte kerst is waar ik van droom.


Ik hoor jullie tot hier denken: "is die nu helemaal gek geworden"? Het is midden november en de Sint moet nog passeren en ik zit hier al van Kerstmis te zingen. Nee, nog niet helemaal gek, maar het begint zorgwekkend te worden. Ik zit al een halve dag met dit geweldig liedje van Samson en Gert in mijn hoofd! En eigenlijk is het niet echt mijn schuld dat ik al helemaal in kerststemming ben. Maar komt het hierdoor:

 • Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje van een oude klasgenoot met de vraag of ik geen interesse had om op de kerstmarkt te staan die het jeugdhuis organiseert. Ik moest daar welgeteld 10 seconden over nadenken voor ik vol enthousiasme 'ja' terugstuurde. En het leuke is dat ik gezelschap krijg van Zus met haar lekker cupcakes!
  Als je op de foto klikt, kom je op de Facebookpagina van het event ;)
 • Alle winkels staan al vol met kerstversiering. En met vol bedoel ik echt afgeladen vol, rekken en rekken vol! Toen ik twee weken geleden even bij Blokker binnenliep, stond daar een zingende Kerstman-pop. Inclusief een lichtgevende kerstmuts. Jingle bell, jingle bell, jingle bell rock... Komaan, daarvan krijg je toch gewoon zin in kerst?
 • Ook tijdens mijn shoptripje naar Primark Eindhoven werd ik overspoeld door vroegtijdige kerstvreugde. Er waren rekken vol met van de nerdy kersttruien , comfy pyjama's en leuke cadeautjes. En ik liet me toen ook al verleiden om enkele aankopen te doen. Een cadeautje voor de schoonmama en enkele leuke kerstballen om mijn collectie wat aan te vullen.
 • Zij is ook kerstgek en stookte me aan door overenthousiast (want dat is ze wel) te vertellen over het concept #kerstruil en dan ook zelf nog eens een te organiseren. Ik moest daar ook weer de volle 10 seconden over nadenken voor ik het inschrijvingsformulier begon in te vullen. Wil je meer weten over de kerstruil of misschien zelfs meedoen? Neem dan zeker eens een kijkje op haar blog ;) En ik kan het zeker aanraden om mee te doen! Een extra cadeautje onder de boom, daar is iedereen wel voor te vinden denk ik?
 • Toen ik deze namiddag met collega S. een workshop volgde in Brussel liepen we terug naar de metro via het Sint-Katelijne plein. Waar de jaarlijkse kerstmarkt dus doorgaat. En wat zag ons oog? Overal werden er al van die gezellige houten huisjes opgezet waar je dan met de kerstmarkt kan snuisteren tussen de leuke spulletjes of kan genieten van een glühwein of een warme wafel. Er werden ook al direct plannen gesmeed om met de collega's eens te passeren op de kerstmarkt op een vrijdag na school.. Dat belooft!
 • Een van de opdrachten van #projectblogboek is: "Deel een wishlist voor je verjaardag/kerst/...". Vermits mijn verjaardag nog even is, koos ik voor de kerst-wishlist. Ik ben daar zo tussendoor aan aan het werken en ja, van cadeautjes raak ik al helemaal in kerstsfeer ^^
 • Ik kreeg gisterenavond in bed een geniale ingeving en besloot wat het kerstcadeau van meneer zou worden. Ik weet nu al dat hij er heel blij mee gaat zijn!
En eigenlijk hou ik gewoon heel erg van december. Die lichtjes, de sfeer, de geuren, ... Ik zou graag november overslaan en direct beginnen aan december zodat ik kan aftellen tot de meest magische dag van het jaar: kerstmis! En zodat ik EIN-DE-LIJK mijn kerstboom kan zetten, want het kriebelt al enkele weken. 

Houden jullie ook zo van december en kerst? Of houden jullie net niet van al die drukte en zou je december het liefst overslaan? Wanneer vinden jullie het sociaal acceptabel om de kerstboom te zetten? Hebben jullie ook een wishlist voor deze kerst?

Liefs,
Miss Pixie

Vergeet trouwens niet dat je me nog steeds kan volgen op bloglovin! Ik verving de bloglovin-button door die met het plusje hier in de rechterkolom. 

Reacties

 1. Hartjes voor het delen van #kerstruil. Hier wordt alles in kerstsfeer gebracht op 7 december.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartjes terug voor het organiseren van de #kerstruil :)

  Ik ga dit jaar ook proberen wachten tot de Sint terug naar Spanje is ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten