1000 vragen-challenge (1)

Bij de laatste editie van Flow Magazine zat er een leuk boekje met 1000 vragen aan jezelf. Ik was onmiddellijk gek op het boekje en wou er heel graag iets mee doen hier op de blog. Toen las ik bij Eefje van Wollebol dat zij de hele zomer lang haar lezers wekelijks een vraag zou laten kiezen en hierop zou antwoorden op haar blog. Wie graag meedeed mocht haar contacteren. En zo sprongen Saskia en ik op de kar.Bij Eefje en Saskia zal je elke dinsdag hun antwoord kunnen lezen en bij mij elke donderdag (zoals ik jullie gisteren al vertelde bij mijn zomeragenda). Deze week koos random.org er vraag 921 uit: 

"Wat deed je vroeger in een relatie en nu niet meer?"

Tedoeme seg, wat een moeilijke vraag op deze hete zomerdag. Mijn vriend en ik zijn 4 jaar en 3 maand samen (exact vandaag zelfs ^^). Voor hem waren er wel enkele vriendjes toen ik in het middelbaar zat, maar dat was puberliefde, niets om mee te vergelijken dus. Net als Eefje merk ik wel enkele verschillen tussen hoe mijn relatie nu is en hoe ze in het begin was.

Toen mijn vriend en ik net samen waren, studeerden we allebei nog. Ik zat op kot in Gent en hij woonde thuis en studeerde in Brussel. We zagen elkaar 2 à 3 keer in de week. Hij bracht me dan naar Gent en bleef slapen en tijdens de week kwam hij ook vaak nog eens langs. Daarbuiten deden we allebei nog ons eigen ding: ik ging uit met mijn ortho-maatjes, organiseerde kotavonden, studeerde, ... en hij kon op café gaan met zijn maten en gaan repeteren. 

Kort na ons afstuderen, vonden we beiden werk en gingen we samenwonen. Voor hem was er niet zo heel veel veranderd: hij ging nog steeds repeteren en op café met zijn maten en hij woonde nog in hetzelfde dorp dan voorheen. Voor mij was er ontzettend veel veranderd: ik was weg uit de stad waar ik 4 jaar had gewoond, al mijn vriendinnen studeerden nog en zaten nog in Gent net als mijn zus en ik had geen hobby's omdat er door mijn studies nooit ruimte voor was. Ik was ook absoluut niet gewend van alleen thuis te zijn. 

De eerste maanden dat we samenwoonden waren dan ook niet altijd even simpel. Want ik was ambetant als het vriendje "weeral" wegging en hij voelde zich schuldig omdat hij wegging en ik alleen thuiszat. Ik had me ook laten aanpraten dat dat niet kon dat hij zo veel wegging alleen. Ik bestookte hem met smsjes om te vragen wanneer hij naar huiskwam en weende soms als hij deur uitging.

Maar heel wat boze blikken en enkele gesprekken later besefte ik dat wij gewoon allebei nood hebben aan onze eigen ruimte binnen onze relatie en dat het dik ok is om nog dingen apart te doen zolang je ook voldoende quality time samen plant. Nu geniet ik van avonden waarop ik alleen thuis ben en kan me bezighouden zonder 1 seconde te denken van "ouh nee, weer alleen thuis". In het weekend zijn er dagen of avonden waarop we dingen apart doen en er zijn weekends die we volledig samen doorbrengen. Sinds dit jaar gaan enkele collega's en ik regelmatig samen op stap en ik heb daar deugd van en het vriendje vind het geweldig dat ik opnieuw zulke dingen doe. 

We letten er wel allebei op dat we samen leuke dingen blijven doen. Dan zeggen we van "seg, we hebben elkaar deze week niet veel gezien eh. Morgen doen we iets samen". En dat werkt. Dat werkt heel goed zelfs :)

En hoe zit het bij jullie? Want doen jullie anders dan in vorige relaties of in het begin van je relatie?

Wil jij mij en de andere dames ook beter leren kennen? Laat dan hieronder een cijfer na tussen 1 en 1000 en wie weet kiest het lot er wel jouw gekozen vraag uit! Reageren kan tot vrijdagavond 17u en daarna wordt de gekozen vraag bekend gemaakt op de Facebookpagina en Instagram van Eefje.

Wiens vraag wordt gekozen, mag rekenen op een kleine attentie van elke blogger die hij/zij volgt. Dus volg je enkel mij krijg je enkel iets van mij, volg je ons alledrie krijg je 3 cadeautjes!

Volg Miss Pixie op Facebook en/of Instagram en/of Bloglovin.
Volg Wollebol  op Facebook en/of Instagram en/of Bloglovin.


Liefs,
Miss Pixie


Reacties

Een reactie posten

Populaire berichten