Dagen zonder suiker update #2Ik vertelde jullie in mijn vorige Dagen zonder suiker-post al wat meer over waarom ik dit doe. Dit keer gaat het me niet om het detoxen, maar wel om de gedachten van de vasten: soberheid en solidariteit met diegene die het minder goed hebben. Maar natuurlijk doet het ook wat met je lijf! In deze update kan je lezen hoe het allemaal loopt.

Eerst eventjes een recap van wat ik van het menu schrapte en wat ik probeerde te beperken:

Helemaal geschrapt

 • Koekjes
 • Chocolade
 • Dessertjes
 • Chocomelk
 • Ontbijtgranen (met als uitzondering muesli gezoet met stevia)
 • Alcohol
 • Toegevoegde suiker zoals bijvoorbeeld honing in mijn thee
Beperkt
 • Cola zero
 • Koffie
 • Koolhydraten bij mijn hoofdmaaltijden (brood, pasta, ...)
 • Sausjes zoals mayonaise e.d.
 • Fastfood

Ik had de vorige post nog maar net gepubliceerd en ik ging al de mist in. We gingen naar een verjaardagsfeestje van een vriendin die 30 werd. Ik begon de avond goed en dronk water en enkele cola's zero (het was ten slotte een feestje). De aperitief, chips en popcorn liet ik allemaal staan. 

Maar hoe later op de avond (of vroeger op de ochtend, hangt er vanaf hoe je het bekijkt) hoe moeilijker het werd. Uiteindelijk at ik enkele hotdogs met wit brood en ketchup en dronk ik 2 mazoutjes (wel met cola zero). Oops.

We gingen de afgelopen weken ook al een aantal keer uiteten. Niet echt helemaal binnen het idee van de vasten, maar goed, we deden het wel. Waar ik anders wel aan de aperitiefhapjes zou zitten en zeker een dessert zou bestellen, deed ik dat nu niet. Ik vervloekte wel het lief lichtjes toen hij bij Manhattns voor mijn neus een ice cream sandwich naar binnen werkte. Hij doet dus niet mee aan dagen zonder suiker.


Gisteren vierden we mijn zus haar verjaardag en ik had al op voorhand beslist dat dit een cheatday zou worden. Mijn zus deed een bakkersopleiding en ging sowieso zoetigheden voorzien. Erg lekkere zoetigheden waar ik niet aan zou kunnen weerstaan. Dus ja, er was taart. En ik at een handvol chips. En die ochtend zei ik ook geen nee tegen de chocoladekoek die het lief bij de bakker was gaan halen. Maar ik hield het wel bij water en cola zero en at tijdens het aperitief voornamelijk van de dipgroenten. 

So far so good zeker? Op deze kleine slippertjes na dan. Ondertussen is de hoofdpijn die ik de eerste 10 dagen had weggetrokken net als enkele vervelende puistjes. Op de weegschaal merk ik geen verandering. Misschien dat ik daarvoor echt wel alle koolhydraten en zero frisdranken zal moeten schrappen. Vermits ik ook toch weer regelmatig buikpijn heb, lijkt me dat sowieso een goed plan. Voor deze week staat mijn weekmenu al vast, maar misschien dat ik voor volgende week het boek Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar nog eens moet bovenhalen. (Ik schreef hier al een review over het boek.)

Nog minder dan een maand voor het Pasen is. Een ding weet ik nu wel al: dat het paaseitje op mijn boterham deze Pasen extra goed zal smaken!

Hoe lopen jullie challenges? Hoe veel cheatdays hebben jullie al ingezet bij 40 dagen bloggen? Of hoe vaak aten de DZV'ers al wel eens vlees?

Liefs,
Miss Pixie

#40dagenbloggen: 18/40
Aantal ingezette skipdagen: 2/6

Reacties

 1. Hier al 3 weken bezig. Elke ochtend fruitontbijt, op de middag sla met soep en savonds warm eten. Brood is enkel op zondag 1 pistolet. Geen snoep of koekjes, enkel een klein stukje zwarte chocolade. Het gaat eigenlijk goed. Besef nu pas hoe vaak er gesnoept wordt op mijn werk. Soms hoofdpijn, soms wat slecht gezind. Ben zo goed bezig dus had gehoopt d1t te merken op de weegschaal. Vandaag stond er op mijn werk cake, suikerbieten, taart en chocolademousse. Ik was best fier dat ik er kon aan weerstaan. Veel succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig! Hier als ontbijt afwisselend havermout en Griekse yoghurt met fruit. En dat snoepen op het werk herken ik! Heb de laatste weken al vaak nee gezegd tegen taart en dessertjes.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten