Mijn selfcare-tips om een rotdag door te komenWe hebben ze allemaal wel eens: die dagen waarop niets goed loopt en waarbij we het liefst van al in bed zouden blijven. Hoewel dat laatste een zeer aantrekkelijke optie is, is het vaak niet diegene waarmee we uit die rotbui raken. Bij mij toch niet in ieder geval. Als ik in bed of in de zetel blijf hangen, voel ik me vaak nog slechter.
Wat ik dan wel doe? Wel, dit zijn mijn selfcare-tips om een rotdag door te komen:

 • Zet een tas koffie (of thee of chocomelk voor de liefhebbers).

  Neem de tijd om rustig van dit kopje warme liefde te genieten. Proef de koffie echt in plaats van hem snelsnel binnen te gieten, ruik er aan, voel de warmte van de mok, ... Met andere woorden: wees mindful ;) Helpt echt! En neem er u nog een koekje bij, om het compleet te maken.
 • Neem een warm bad: best thing ever!

  Ik steek dan een geurkaars aan en doe wat lavendelolie in bad. Of nog beter: een bruisbal van Lush. Terwijl ik in bad zit, zet ik dan een leuke TED-talk op of soms durf ik wel eens Netflix opzetten (Full House werkt zeer ontspannend, nog 2 seizoenen te gaan). Hang voor je in bad gaat je handdoek op de verwarming zodat je ook daarna nog gehuld wordt in warmte.
 • Maak je hoofd leeg.

  Ik voel me wel echt slecht of zelfs paniekerig wanneer mijn hoofd vol zit en ik niet weet waar eerst te beginnen. Dan neem ik mijn bullet journal en maak ik een braindump. Dit wil zeggen dat ik gewoon op lijst wat er allemaal in mijn hoofd zit, gewoon los door elkaar. Om daarna weer wat meer grip te krijgen, maar ik een prioriteiten-matrix.

  Ik verdeel mijn blad in vier delen. Boven de eerste kolom schrijf ik 'belangrijk' en boven de tweede 'niet belangrijk'. Daarna schrijf ik links naast de eerste rij 'dringend' en naast de tweede rij 'niet dringend'. Je hebt dan vier combinaties: belangrijk/dringend, belangrijk/niet dringend, niet belangrijk/dringend en niet belangrijk/niet dringend.

  Dan ga ik alles wat in mijn braindump-lijstje staat invullen in deze matrix. Hierdoor heb ik een goed overzicht op alles wat in mijn hoofd zit en vooral ook wat ik kan loslaten.
 •  Maak een wandeling. 

  Toen ik net thuis was vanwege mijn burnout ging ik ook naar een ademhalingstherapeute omdat ik last had van chronisch hyperventileren. Ik moest van die therapeute toen elke dag dertig minuten wandelen. Ik heb daar in het begin serieus op gevloekt (het was dan ook eind oktober en het regende de hele tijd). Maar na enkele weken ervoer ik de rust die deze wandelingen met zich meebrachten. En sindsdien is het een van mijn favoriete manieren om te rust te komen.
 • Mediteer of doe enkele yoga-oefeningen.

  Vroeger vond ik dit zweverige zever, maar tijdens mijn genezingsproces stond ik open voor alles wat me beter zou maken. Insert meditatie-apps en yoga via YouTube. Mediteren is zeker in het begin niet zo gemakkelijk, maar hoe vaker je het doet hoe vlotter het gaat. In dit artikel dat ik schreef voor Femma kan je er meer over lezen.
 • Knuffel je huisdier.

  Even knuffelen met Dobby maakt me altijd blij :) En een extra voordeel van katten: hun gespin maakt je rustig. Als dat geen reden is om zo een schattige haarbal in huis te nemen, dan weet ik het ook niet ;)


En jij, wat doe jij als je een rotdag hebt? Heb jij de ultieme selfcare-tip voor ons? Laat dan zeker een reactie na.

Liefs,
Miss Pixie

#40dagenbloggen: 7/40

Reacties

 1. Het valt in de privésfeer van mij. 😁😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips heb je gegeven. Ik knuffel mijn katten inderdaad altijd fijn haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een bad en een knuffel, maar van de dochter ;-) , behoren hier ook tot de recuperatie routine! Een tas koffie of thee kan daar zeker ook bij horen. En een knus hoekje kiezen en wat zitten lezen wil hier ook al eens helpen! En mijn bulletjournal natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lezen en mijn BuJo eigenlijk ook.
   Ben precies een paar dingen vergeten... Zal de post nog eens moeten editen denk ik :p

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten