Heb je ooit overwogen om vegetariër/ veganist te worden? Waarom wel of waarom net niet?

Dag 10 van 40 dagen bloggen! We (alle deelnemers en ikzelf dus ook :p) zijn goed bezig :) Vandaag haalde ik de lijst met onderwerpen nog eens boven en besefte dat ik er eigenlijk nog niet zo veel had van gebruikt. Tijd dus om op een van de vragen uit het lijstje te antwoorden.

Heb je ooit overwogen om vegetariër/ veganist te worden? Waarom wel of waarom net niet?

Ik ben eigenlijk een hele tijd vegetariër geweest. Van mijn 16e tot mijn 22e at ik geen vlees. Ik ben nooit echt een grote vleeseter geweest. En na een les aardrijkskunde die ging over het milieu en de ecologische voetafdruk van vlees besloot ik om helemaal te stoppen met het te eten. Met veel gevloek thuis als gevolg. Ik woonde toen bij mijn grootouders en voor hen was dat iets heel moeilijk om te begrijpen. Want een echte goeie maaltijd voor hen is vlees, groenten en aardappelen.
Het resultaat was dan ook dat ik vooral in het begin vaak het vlees gewoon liet liggen en niet echt verving. Ik was er nogal ondoordacht aan begonnen en had geen flauw idee wat er allemaal mogelijk was. Ik was toen ook niet zo computer-minded en het kwam dus niet in me op om op het www op zoek te gaan naar antwoorden.

Pas toen ik ging studeren, leerde ik meer over vleesvervangers en lekkere vegetarische alternatieven. Ik had wel vaak last van een ijzertekort waar zelfs supplementen niet veel aan konden doen. Met af en toe inspuitingen als gevolg. En een huisarts die elke keer hij me zag me aanraadde om toch vlees te eten, al was het maar een klein beetje.

Hoe het uiteindelijk kwam dat ik terug wel vlees begon te eten weet ik niet meer. Maar ik heb er geen spijt van dat het zo is. Ik ben nu flexitariër: soms eet ik veggie en soms eet ik vlees. Ik let wel heel goed op wat voor vlees ik koop, bij voorkeur biologisch en probeer zo weinig mogelijk rundsvlees te eten.

Of ik ooit terug volledig vegetariër word? Ik sluit dat niet uit. Maar voor nu is het goed zoals het is.

Ben jij vegetariër of veganist? Of heb je het ooit overwogen? Wat hield je tegen of wat trok je over de streep?


Liefs,
Miss Pixie


#40dagenblogen: 10/40

 

Reacties

 1. Ik heb er nog nooit aan gedacht om geen vlees te eten. Ik ben dan ook zo' n iemand die groentes eet omdat het gezond is en daar blijft t dan ook wel bij..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, lekker eerlijk :) Ik moet bekennen dat ik ook heel lang een kieskeurige groenteneter ben geweest. Sinds ik samen ben met mijn vriend is dat veel verbeterd.

   Verwijderen
 2. Ik at van mijn 16 tot mijn 27 strikt geen vlees. Ik probeerde wel gevarieerd te eten, maar kreeg meestal ook alleen maar 'een gewone schotel zonder vlees' voor mijn neus. Tijdens de zwangerschappen van mijn dochters verplichtte ik mezelf om toch af en toe wat vlees te eten en sindsdien ben ik ook een flexitariër. Ik eet heel beperkt vlees en heb intussen mijn gezin ook zo opgevoed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je een goed evenwicht hierin hebt gevonden voor jou en je gezin :)

   Verwijderen
 3. Ik ben sinds dit jaar veganist. Een bewuste keuze, maar het was eerder een test om te zien of die eetwijze me lag en goed deed voor mijn lichaam. Ja dus :) Op mijn blog heb ik er een paar posts over geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga eens een kijkje nemen ;)
   Ik zou het niet kunnen. Ik kan niet zonder zuivel. Heb twee jaar geleden wel geprobeerd om zo veel mogelijk lactose te schrappen en ik at toen veel plantaardige alternatieven, maar vond het toch niet hetzelfde.

   Verwijderen
 4. Ik ben nooit vegetariër of veganist geweest, ik eet gewoon zo weinig mogelijk vlees. Ik ben een moeilijke eter en als ik vlees ook nog ga uitsluiten, vind niemand mij nog tof als ik kom eten. :-) Voor mij is het goed zoals het is. Mijn Dagen Zonder Vlees gaan trouwens vlot: nog geen vlees gegeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moeilijke eter, herkenbaar hier ;)
   Top dat DZV zo vlot gaat!

   Verwijderen
 5. Ik ben als tiener vegetariër geweest. Een beetje op dezelfde manier: vlees gewoon weglaten. Ik had ook ijzer te kort en na 2 jaar terug beginnen vlees eten. Sinds enkele maanden denk ik er over terug vegetarisch te gaan eten. We hebben thuis kippen lopen en 2 varkens en begin het er moeilijk mee te krijgen dat ik vlees eet. Maar ik eet wel graag vlees. Ik ben nu al aan het afbouwen naar 2 keer per week vlees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat het wel lastig is om vlees te eten als je zelf beestjes hebt rondlopen. Maar flexitariër met af en toe vlees is wel een goede optie he als je wel graag vlees lust :) Succes ermee!

   Verwijderen
 6. Ik ben al jaren een flexitarier en doe nu mee aan 40 dagen zonder vlees en dat lukt goed tot nu toe 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben al sinds mijn 16de vegetariër en sinds mijn 20ste ongeveer veganist. De voorbije jaren ben ik eerder flexanist geworden, wat zo veel betekent als zo veganistisch mogelijk. Thuis eet ik zo goed als altijd vegan, maar op verplaatsing maak ik al eens een uitzondering. Vlees of vis zal ik nooit meer eten, maar voor zuivel maak ik in sociale omstandigheden al eens een uitzondering, en daar voel ik me mentaal beter bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je voor jezelf een goed evenwicht hebt gevonden :)

   Verwijderen
 8. Ik eet graag vlees, maar lust geen vis. Omdat alle dagen vlees eten niet zo'n gezonde keuze is, op veel vlakken, eten we gevarieerd en dus ook regelmatig veggie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook niet zo een vis-eter ;) Ook eerder fan van veggie dan :)

   Verwijderen
 9. Ik ben ook een flexitariër. Ik eet liever vegetarisch maar als ik bij mijn mama ga eten is het meestal vlees en daar maak ik geen probleem van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar ;) Op een ander eet ik ook vaker vlees dan ik het thuis eet eigenlijk.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten