How I Blog

Ik besloot vandaag dat vermits ik al 3 dagen na elkaar aan het bloggen was over bloggen ik de week ook zo zou afsluiten :) Dus vandaag & morgen nog meer blog-gerelateerde blogposts. Een blog komt er niet zo maar en is echt een werkje om te onderhouden. Vandaag vertel ik jullie hoe ik dat doe en welke tools ik daarvoor gebruik. This is how I blog!

Workspace

Dit varieert nogal. Ik heb vaak last van rugpijn en kan niet lang in dezelfde houding blijven zitten. De meeste van mijn posts schrijf ik aan mijn bureau. Vertelde ik jullie al over mijn bureau? Ik ben er verliefd op! Het is een DIY-project met een oude naaitafel die mijn papa wou weggooien en ik gered heb.



Als de rug niet mee wil, dan blog ik van uit mijn zetel. Dat gaat meestal iets minder vlot (net zoals nu) omdat Mr. Dobby zich dan heel graag komt bemoeien: op het toetsenbord liggen, de cursor proberen aan te vallen, knabbelen op kabels, ... Maarja, moeilijk gaat ook :p

Heel soms blog ik op verplaatsing, wanneer ik thuis afgeleid word door vanalles en nog wat. Dan ga ik naar een koffiebar of naar de bib. Vaak schrijf ik dan blogposts met de hand uit in het klad en typ ik ze thuis. Dat geeft me echt rust om op die manier te werken.

Tools
  • Mijn Bullet Journal om in te plannen, brainstormen en ideetjes bij te houden. Mijn BuJo is dus de start van elke blogpost hier op Miss Pixie's Blog.



  • Mijn laptop, want ja, we moeten die blogposts toch online kunnen zetten he. Ik gebruik een Acer tablet/pc die ik al enkele jaren heb. Handig is dat hij vrij klein en licht is en dus handig om mee te nemen.
  • Mijn smartphone om foto's te nemen en mijn social media bij te houden.
  • Mijn Nikon-camera waarvan ik schaamtelijk moet toegeven dat ik hem veel te weinig gebruik. Een werkpuntje.
  • Websites zoals Picmonkey & Canva voor het bewerken van foto's en het ontwerpen van printables. Om leuke quotes te maken voor op mijn Instagram of Facebook gebruik ik de app Quotes Creator.


    Voorbeeldje van een quote gemaakt met de app Quotes Creator.

  • Ik gebruik nog steeds Blogger als platform en blijf daar eigenlijk wel tevreden over. Eens het lief het iets minder druk heeft, gaan we de blog wel overzetten op zijn - voorlopig nog steeds naamloos - zelf ontworpen systeem.
Blogschema

Wél, momenteel dagelijks dankzij de 40 dagen bloggen-challenge ;) Daarvoor blogde ik 1 à 2 keer per week. Soms meer, soms minder. Ik ben sinds vorig jaar afgestapt van een heel strak blogschema met vaste dagen en ingeplande posts voor een maand. Ik heb wel een lijstje met onderwerpen waar ik die maand wil over bloggen, dus het is niet dat ik compleet onvoorbereid te werk ga ;)

Social media

Bloggen en het gebruik van social media gaan hand in hand. Mijn favoriete social media-kanaal by far is Instagram. Ik vind het heerlijk om door mooie foto's te scrollen en nieuwe accounts te ontdekken. Het is ook de account waar ik het meeste werk in steek & dat loont. Het is mijn meest gevolgde social mediakanaal. Ik probeer ik hier ook zo vaak mogelijk foto's van verschenen blogposts te plaatsen om de band tussen Instagram en mijn blog te tonen.

Verder doen ook Pinterest en Facebook het vrij goed. Ik zie aan mijn statistieken dat heel wat mensen van daaruit doorklikken. Ook Facebookgroepen over bloggen waar je posts magen delen, maken deel uit van mijn blogtools. Twitter daarintegen... Ik heb het en af en toe denk ik daar eens aan dat dat zo is. Maar het is niet echt een succes.

Zo, dit is hoe ik blog. Hoe bloggen jullie? Hoe ziet jullie werkplek er uit?

Liefs,
Miss Pixie

#40dagenbloggen: 4/40




Reacties

  1. Leuk plekje heb je.
    Ik heb ook een idee-boekje en de kalender van 40 dagen bloggen in gebruik. De werkplek is niet zooooo héél ordelijk, maar dat laat ik nog wel zien de komende 36 dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Edit: dit is een foto van toen ik het bureau net had gemaakt ;) Nu is het euhm, iets minder netjes?! :p

      Verwijderen
  2. Ik blog vanachter de laptop bij de eettafel en soms op de iPad op de bank, maar dat werkt toch een stuk lastiger dus sinds ik een laptop heb gaat het fijner.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja kan me wel voorstellen dat een laptop vlotter werkt dan een Ipad. Fijn voor je :)

      Verwijderen
  3. ik blog vanuit de zetel en plan eigenlijk alleen maar als ik mij aan deadlines moet houden (bv een patroontest ofzo), verder komt het meestal zo uit dat ik in het weekend foto's kan nemen en in de week een berichtje schrijf, waardoor mijn posts precies nogal vaak op vrijdagavond geblogd worden ;-)
    ideetjes heb ik wel genoeg maar tja niet alles kan ik uitwerken, tijdgebrek enzo ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die foto's eh, neemt zo veel tijd en werk in beslag. Dat en het slechte weer is de reden dat er hier al een tijdje geen naaisel op de blog is verschenen.

      Verwijderen
  4. Leuke post! Ik heb nog nooit een blogpost met de hand geschreven eigenlijk, alles gaat ineens digitaal. Tijdens de #40dagenbloggen heb ik ook een planner, maar daarbuiten blog ik wanneer ik wil (wel met minstens een aantal vaste rubrieken per maand). Ik merk nu al heel erg aan mijn statistieken dat ik meer lezers heb nu ik frequenter blog!
    Vroeger gebruikte ik vaak Facebook, maar nu merk ik weinig respons van daar. Instagram is veel leuker (en verslavender, dat ook...)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, regelmatig bloggen werkt echt op je statistieken. Ook al gemerkt. En inderdaad, IG is zooooo verslavend.

      Verwijderen
  5. Ik heb weer wat bijgeleerd, bedankt!
    Op welke groepjes mag je je posts delen dan? :-)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan :)
      Op de groepjes: Belgische bloggers, Spam je blog, The blogboard, de creatieve bloggers, ... En bij de groep Bloggerscafé is er elke maand een post waar je wekelijks een blogje mag delen.

      Verwijderen
  6. Whoww... ik ben jaloers op die mooie tafel van jou.
    Ik had vroeger een blogplanning, maar sinds ik mama geworden ben draait die telkens weer in de soep. Ik merk wel dat zo'n blogplanning er bij mij daadwerkelijk voor zorgt dat blogposts online komen. Nu blijft het vaak bij goede ideeën waar ik geen tijd voor maak om ze ook echt uit te werken. Ik moet mij dus dringend weer herpakken en wat meer plannen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik ben ook grote fan van Instagram en veel minder van FB. Ik heb ook de indruk dat FB veel minder gebruikt wordt dan vroeger. Of word ik ouder en zijn mijn online vrienden minder actief op FB? Geen idee!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten